想出部Galaxy Note

e.g. BanBai, Nintendo, PC Game, Sony, XBox

版主: 可人兒, Nicole

想出部Galaxy Note

文章mekong » 週三 4月 4日, 2012年 11:49 am

我想出部Galaxy Note主要用來睇大量股票圖表和即時報價, 間中睇片, 數據會唔會好大? 另外新世界傳動網及電訊數碼的月費$60 的3G無限手機上網計劃會好唔好用? http://www.techorz.com/telecom/telecom- ... ited-plan/ 請各大大俾啲意見, 多謝哂! :inv168_10:
何柱國金句 :
暴發戶有3種,
第一種係啲忽然有錢嘅人,
第二種係以前無做官、一朝做官就不可一世嘅政治暴發戶,
第三種暴發戶就係啲出鏡出得多嘅人,以為自己好威、上咗腦嘅人。
頭像
mekong

Re: 想出部Galaxy Note

文章Jzx90 » 週三 4月 4日, 2012年 11:59 am

mekong 寫:我想出部Galaxy Note主要用來睇大量股票圖表和即時報價, 間中睇片, 數據會唔會好大? 另外新世界傳動網及電訊數碼的月費$60 的3G無限手機上網計劃會好唔好用? http://www.techorz.com/telecom/telecom- ... ited-plan/ 請各大大俾啲意見, 多謝哂! :inv168_10:

2.75g edge

油塘到北角車廂內信號很弱, 中環至灣仔一帶尚算ok, 當然同d兩佰幾既plan 無得比 圖檔
本人所寫的一切純粹亂up,並不構成任何投資邀約彧建議買賣
頭像
Jzx90

文章sigur » 週三 4月 4日, 2012年 12:11 pm

電信數馬同123 收得差唔到幾遠, 不過60 蚊無限上好似變左70 蚊, 最好checkcheck 先

我硬係覺得部 note load 圖唔算太快, 唔知係咪因為mon 大

溫馨提示, android 機 aastock 個app 係login 唔到
你覺得搵錢緊要, 定係同屋企人食餐飯緊要 ?

我深信 - 年年失望年年望, 事事難成事事成!
頭像
sigur

文章cy8 » 週三 4月 4日, 2012年 3:45 pm

70 會唔會仲要每月俾多十幾蚊TUNNEL FEE

我用開人仔68 都想轉, 但唔洗TUNNEL

sigur 寫:電信數馬同123 收得差唔到幾遠, 不過60 蚊無限上好似變左70 蚊, 最好checkcheck 先

我硬係覺得部 note load 圖唔算太快, 唔知係咪因為mon 大

溫馨提示, android 機 aastock 個app 係login 唔到
頭像
cy8

文章smallman » 週三 4月 4日, 2012年 4:52 pm

sigur 寫:

係呀! 但我用wifi 就login 到,一用data就login 唔到!

用wifi login 後,又可以開 data, close wifi 用到!
頭像
smallman

文章Jzx90 » 週三 4月 4日, 2012年 5:48 pm

cy8 寫:70 會唔會仲要每月俾多十幾蚊TUNNEL FEE

我用開人仔68 都想轉, 但唔洗TUNNEL

sigur 寫:電信數馬同123 收得差唔到幾遠, 不過60 蚊無限上好似變左70 蚊, 最好checkcheck 先

$60 + $12 tunnel fee
本人所寫的一切純粹亂up,並不構成任何投資邀約彧建議買賣
頭像
Jzx90

文章阿飛 » 週三 4月 4日, 2012年 6:47 pm

mekong 寫:我想出部Galaxy Note主要用來睇大量股票圖表和即時報價, 間中睇片, 數據會唔會好大? 另外新世界傳動網及電訊數碼的月費$60 的3G無限手機上網計劃會好唔好用? http://www.techorz.com/telecom/telecom- ... ited-plan/ 請各大大俾啲意見, 多謝哂! :inv168_10:

用數碼通3G,都係多百幾蚊,呢D錢無謂慳

最近HTC出咗部新機,One X,好像幾OK
阿飛

文章阿飛 » 週三 4月 4日, 2012年 6:48 pm

再唔係用Galaxy Nexus,由五千幾蚊劈價到三千幾蚊
阿飛

文章cy8 » 週三 4月 4日, 2012年 7:27 pm

galaxy note 先達有水貨賣39XX , 真的嗎?
頭像
cy8

文章阿飛 » 週三 4月 4日, 2012年 9:19 pm

無謂去先達買水貨
阿飛

文章cy8 » 週三 4月 4日, 2012年 9:24 pm

阿飛 寫:無謂去先達買水貨

原因? 係怕無保養定係有機會呃人, 舊機番新?
頭像
cy8

文章mercedes » 週三 4月 4日, 2012年 9:27 pm

iPhone 4S is the best choice then
頭像
mercedes

文章殘劍 » 週三 4月 4日, 2012年 9:44 pm

要睇大量圖表,應該用tablet 而唔係用手機。
部份所謂愛中國人仕只關心三件事:歌功頌德舔官菊,罵老百姓多事,醜化外國。這也就是五毛們所謂『愛國』的全部內容
本人在inv168.com 的留言,全屬廢話,並不構成買賣邀約。

圖檔圖檔
頭像
殘劍

文章butlers » 週三 4月 4日, 2012年 10:42 pm

AS an user of 3HK (IPad), Smartone (Iphone) and Galaxy Note (CMHK), the $60 (+$12) of CMHK is good enough for receiving non-video data.
頭像
butlers

文章mekong » 週四 4月 5日, 2012年 12:12 am

多謝各大大!

其實都幾喜歡ipad3, 因為唔支援flash, 沒辦法顯示一些圖表, 所以唔考慮, iphone 4S的display太細了, 也唔考慮
沒有用過HTC產品, 信心唔大
Galaxy Nexus價格跌得快過Galaxy Note, $3500其實都幾吸引, 但display比note細, 在方便睇圖表的前提下, 比較喜歡galaxy note, 和galaxy tab 7.7 3g+wifi.

想問下sigur/smallman或其他師兄/妹: 是否在沒有wifi覆蓋的地區就要用桌面版的aastocks? 文中提及的apps是否"AAStocks 掌上財經" http://www.androlib.com/android.applica ... -DwEi.aspx

另外想問下bulters師兄或其他師兄/妹: Galaxy Note除了在瀏覽aastocks有問題外, 有沒有其他問題?

Thx!
何柱國金句 :
暴發戶有3種,
第一種係啲忽然有錢嘅人,
第二種係以前無做官、一朝做官就不可一世嘅政治暴發戶,
第三種暴發戶就係啲出鏡出得多嘅人,以為自己好威、上咗腦嘅人。
頭像
mekong

下一頁

回到 電玩遊戲 | 科技新知

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客