我買了這部吸塵機

版主: 貓貓

我買了這部吸塵機

文章faifai » 週五 4月 1日, 2011年 2:46 pm

所有發表的一切文章和貼圖,絕對不構成任何投資/買賣邀請或建議

Pocket PC 交流心得
請推介你的 MP3 必定會有的歌曲

唔該各位幫我每日 click 一下廣告,每日一下就夠啦
頭像
faifai

Re: 我買了這部吸塵機

文章Dreamer » 週五 4月 1日, 2011年 3:00 pm

:lol: 如果要開蓋倒塵嘅話, 你就會有別的評價喇 !
Dreamer

文章johnmok » 週一 4月 4日, 2011年 12:05 pm

faifai 寫:http://item.tmall.com/item.htm?id=9786825377

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

我都有買呢類型的吸塵機, 不過買返Dyson, 有型又好用, 超級滿意

我有兩部, Dyson DC32 Animal 同 Dyson DC31 Animal, 正到high high :discuz10:
唔好諗, 入市啦, 行動最實際呀
頭像
johnmok

文章yuktung1 » 週一 4月 4日, 2011年 12:25 pm

faifai 寫:http://item.tmall.com/item.htm?id=9786825377

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

aifai兄,699可以買到? :discuz13:
免責聲明 : 一切言論 "純屬個人意見", 不構成任何買賣邀約或法律責任。
yuktung1

文章cheese » 週一 4月 4日, 2011年 6:56 pm

家陣我地生存係一個荒謬到冇倫既年代﹐
D野荒謬到冇人信。
比如﹐手提電話係用來影相同﹑打機﹐至於打唔打到電話收得清唔清就唔係問題。

買個吸塵機都唔使點擔心倒塵﹐所以斷估買吸個目的可能係用來焗蛋糕&煮飯。

Dreamer 寫::lol: 如果要開蓋倒塵嘅話, 你就會有別的評價喇 !
The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.
Stephen Hawking
重要聲明:
對時事立場請各自歸邊﹐對時事觀點請各自表述﹐對投資分析請視而不見。
本人所發表言論只代表個人意見和分析﹐絕對無意圖或企圖挑撥168港人情緒。
如果有任何疑問﹐請與本人聯﹐切勿斷章取義。
頭像
cheese

文章價值人 » 週三 4月 6日, 2011年 9:10 pm

miele

吸力強/配件硬淨/塵袋/耐用(可用十多年)
現在連跌吉也對gogogo不停嘲笑

班狗話明年見幾多幾多引人 IPO圈錢/ 熱点股散貨, o的人即刻話我大你明天見10万点

媒體已全部淪為一個只發出對自己有利說話的地方....不看也吧

另外, 當畜牲 oXXXw 狗出來吠就要特別注意了
頭像
價值人

文章sigur » 週三 4月 6日, 2011年 9:14 pm

價值人 寫:miele

吸力強/配件硬淨/塵袋/耐用(可用十多年)

緊係好

洗衣, 乾衣機既質數, 簡直係神級

不過價錢夠買5-10部kenmore 啦 :bbs11: :bbs14:
你覺得搵錢緊要, 定係同屋企人食餐飯緊要 ?

我深信 - 年年失望年年望, 事事難成事事成!
頭像
sigur

文章ok » 週三 4月 6日, 2011年 10:04 pm

如果一部一千可用十年,另一款二百一部可用兩年,即十年買五部都係一千,咁你會點揀?
頭像
ok

文章faifai » 週六 4月 9日, 2011年 1:03 am

ok

yuktung1 寫:

圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔
圖檔

aifai兄,699可以買到? :discuz13:
所有發表的一切文章和貼圖,絕對不構成任何投資/買賣邀請或建議

頭像
faifai

文章faifai » 週六 4月 9日, 2011年 1:06 am

cheese 寫:家陣我地生存係一個荒謬到冇倫既年代﹐
D野荒謬到冇人信。
比如﹐手提電話係用來影相同﹑打機﹐至於打唔打到電話收得清唔清就唔係問題。

買個吸塵機都唔使點擔心倒塵﹐所以斷估買吸個目的可能係用來焗蛋糕&煮飯。

Dreamer 寫::lol: 如果要開蓋倒塵嘅話, 你就會有別的評價喇 !

其實唔知係咪我既理解能力低,定還是係佢既表達能力差呢?
要開蓋倒塵又有乜問題呢?

頭像
faifai

文章cheese » 週六 4月 9日, 2011年 11:08 pm

faifai 寫:
cheese 寫:家陣我地生存係一個荒謬到冇倫既年代﹐
D野荒謬到冇人信。

其實唔知係咪我既理解能力低,定還是係佢既表達能力差呢?
要開蓋倒塵又有乜問題呢?

唔關理解能力事。
照我分析﹐係雙方有誤解。

正如D人話勞力唔準﹐咁即係0徙Q氣咁解。
因為買勞力士手錶既人﹐係用來保值﹐唔係用來睇時間。

又正如D粉話IPHONE4 收得唔清,成日斷線﹐事實上又係差D﹐連日曆都出過問題﹐
咁用來上網上到168咪得囉。用來炒搵到$$咪得囉。

因為你都冇講清楚你買部吸塵機來做乜?
話時話你買部吸塵機係用來保值定焗蛋糕﹐亦或用來當椅坐?亦或用來炒?
The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.
Stephen Hawking
重要聲明:
對時事立場請各自歸邊﹐對時事觀點請各自表述﹐對投資分析請視而不見。
本人所發表言論只代表個人意見和分析﹐絕對無意圖或企圖挑撥168港人情緒。
如果有任何疑問﹐請與本人聯﹐切勿斷章取義。
頭像
cheese

文章faifai » 週五 5月 13日, 2011年 10:46 pm

真的估不倒,我因為要清除裝修的灰塵垃圾,結果用得大粗,破損了外殼一點,結果跟客服說了,結果他們再寄一個外殼給我,而我只需要負責運費,夠爽快

我決定再一次推介
http://item.tmall.com/item.htm?id=9786825377

頭像
faifai

文章小柔 » 週六 9月 3日, 2011年 2:32 pm

想買:$398 Magic UV紫外線吸塵機 (原價$1390) ,100%消除塵蟎及細菌..唔知係咪真係得?

http://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/offer/2257
圖檔 Life is like a snowball...................圖檔
The important thing is finding wet snow and a really long hill.
頭像
小柔

文章Soda » 週三 9月 14日, 2011年 5:16 pm

小柔 寫:想買:$398 Magic UV紫外線吸塵機 (原價$1390) ,100%消除塵蟎及細菌..唔知係咪真係得?

http://hk.deals.yahoo.com/hong-kong/offer/2257

If you want to try try, someone is reselling it for only $300 now

http://www.groupbuya.com/qpon/1136
頭像
Soda

文章stanlok » 週三 9月 14日, 2011年 5:32 pm

faifai 寫:真的估不倒,我因為要清除裝修的灰塵垃圾,結果用得大粗,破損了外殼一點,結果跟客服說了,結果他們再寄一個外殼給我,而我只需要負責運費,夠爽快

我決定再一次推介
http://item.tmall.com/item.htm?id=9786825377

嘩,比人踼返個post 上黎,乜而家貴左一倍呀! :shock:
stanlok

下一頁

回到 格價專家 | 家務助理

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客