未來新樓都好難低於10000元一呎

中港樓市

版主: ochow

未來新樓都好難低於10000元一呎

文章為食仔 » 週五 12月 29日, 2017年 6:51 pm

否則全港中產又負家產
免責聲明 :純屬個人意見,不構成任何買賣邀請,如有損失,貴客自理,絕不負責!!
頭像
為食仔

Re: 未來新樓都好難低於10000元一呎

文章goldgogold » 週五 12月 29日, 2017年 11:50 pm

即係呢個世界唔會有逆境,一定會繼續順風順水? :inv168_09:

不過事實勝於雄辯,呢十幾年來「壓壓」的確係有眼光,低佢發! :inv168_08:
goldgogold

文章tankinbj » 週六 12月 30日, 2017年 10:47 am

goldgogold 寫:即係呢個世界唔會有逆境,一定會繼續順風順水? :inv168_09:

不過事實勝於雄辯,呢十幾年來「壓壓」的確係有眼光,低佢發! :inv168_08:

Hohoho, 我唔係咁睇喇,我覺得市場已經重重咁懲罸左佢呢D睇錯市的人啦!
佢早兩三年前就已經無再入香港的貨,轉去入新加玻貨,唔敢火中取粟,如果佢敢呢兩年繼續All in 種樓,一早已經幾億身家夠退休了,唔駛仲日日返工(雖然佢係專業人士)。

Jzx90兄就勁喇,估計已經食到條水,all in 種樓(純估計)。

(帶頭盔先,以上我對Jzx90兄的是純估計,而另外有些師兄們的投資,我就咁較為肯定是言行合一,例如,Insider 兄話買美股,會貼番cap圖證明,ochow兄話認為大陸個樓市升勢夠鐘,所以放貨套現,有長時間而連貫的在其帖文出資料,以時間證明,金甲們亦興cap圖證明入左貨。)

Jzx90 寫:
船頭尺 寫:
Jzx90 寫:沙田都就黎兩萬蚊尺, cy唔連任, 預計樓價會衝到新界兩萬蚊尺 , 九龍3萬尺先會停定 :lol:

翠華兩房實呎1.8萬元破頂

https://m.mingpao.com/fin/instantp2.php ... e=20171224

這年整體樓價急升,就是多得cy的所謂辣招,斬斷咗換樓層,減少了細價樓的流轉的惡果,吾好把責任推落林鄭。 :inv168_01:

車位售價急升, 就係cy將9成露天泊車場起樓, 增加供應

要買, 15年 d樓仲好平, 中海土瓜灣喜點只係賣萬3蚊尺, 依家升到2萬蚊尺, 15年開油塘工廠區PE一萬蚊尺都唔駛, 依家升左5成

永遠人睇錯市都要揾野瀨 :lol:
頭像
tankinbj

文章Jzx90 » 週六 12月 30日, 2017年 12:57 pm

搞錯了喎家陣仲係窮L黎 :(
本人所寫的一切純粹亂up,並不構成任何投資邀約彧建議買賣
頭像
Jzx90

文章無盡空間 » 週六 12月 30日, 2017年 4:58 pm

Jzx90 寫:搞錯了喎家陣仲係窮L黎 :(

上車未 :cry:
你站在橋上看風景
看風景的人在樓上看你
明月裝飾了你的窗子
你裝飾了別人的夢
頭像
無盡空間

文章Jzx90 » 週六 12月 30日, 2017年 11:46 pm

無盡空間 寫:

:(
本人所寫的一切純粹亂up,並不構成任何投資邀約彧建議買賣
頭像
Jzx90

文章無盡空間 » 週三 1月 3日, 2018年 5:03 pm

香港人真係慘, 爛啡CAPE TOWN 3 層令令笨睡港紙先屎球, 腥港茅廿億唔巧諗... :cry:

https://www.sothebysrealty.com/eng
你站在橋上看風景
看風景的人在樓上看你
明月裝飾了你的窗子
你裝飾了別人的夢
頭像
無盡空間

文章蛋散 » 週三 1月 3日, 2018年 7:17 pm

無盡空間 寫:香港人真係慘, 爛啡CAPE TOWN 3 層令令笨睡港紙先屎球, 腥港茅廿億唔巧諗... :cry:

https://www.sothebysrealty.com/eng

泰國啲樓都平, 不過有茅 :bbs38: ?! :lol:
圖檔
頭像
蛋散

文章arho » 週六 1月 13日, 2018年 11:04 pm

Jzx90 寫:
無盡空間 寫:

:(

jzx兄 對黎緊 樓市點睇?
自住可入嗎? :D

心急上樓首置80後上
頭像
arho

文章Bill Bill » 週日 1月 14日, 2018年 1:16 am

為食仔 寫:否則全港中產又負家產

紅墈北角九龍大酒店

大師兄李小龍刀話。。。

各有凸色,但有共通点。。。

大家可低於10000圓一呎

享樂在冥火中

爾話正唔正 ?
Merry Christmas and every day. thanks God.
I am just joking. Not advice for investment. Heehee.
Bill Bill

文章SaiWan » 週六 1月 20日, 2018年 8:14 am

又講似D,有人玻璃心碎哂 :bbs21: :bbs21: :bbs21: ,就快入青山, :bbs10: :bbs10: :bbs10:
頭像
SaiWan

回到 蝸居

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客