你有冇諗過?經歷『支爆』如何安身立命??

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 你有冇諗過?經歷『支爆』如何安身立命??

文章sammychan » 週五 2月 8日, 2019年 4:13 pm

Autowin 寫:
go2 寫:中國人就係喜歡熱閙,過年一定要嘈交。

:lol:

高手煩走晒

:inv168_01: :inv168_01: :inv168_01: :inv168_01:

所以中國人只有皇帝同奴隸,好難有平等的朋友。
宪法的基本原则是:个人可以做任何事情,除非法律禁止;政府不能做任何事情,除非法律许可。
——约翰.洛克 (哲学家 思想家)
頭像
sammychan

文章yuktung1 » 週五 2月 8日, 2019年 6:45 pm

miaomiao 寫:
yuktung1 寫:
miaomiao 寫:
第二次問你

1) 2016 才儲夠錢 ? 你 full pay ? 唔識「9 成按揭」? 唔講以為你昨日才偷渡來香港

2) 愛國愛黨的中國人 , 香港讀唔掂送個女去英國即「唔愛國」 . 咁愛國應送你女去北京 , 中國行「中制」, 適合香港考試的失敗者「買學位」, 畢業返大陸打工 , 天才去邊都事業成功 , 如你個女是天才的話

3) 有 d 腦都知, 中國物業價跑輸香港 . 回報率 2% 都冇 , 「揸十幾年」點「返本」? (2% x 15 = 100% ??????)
「老作」都講智商 , 你小學讀過數學未 ?

4) 中國發展有今日, 你要多謝港英政府. 中共立國頭四十年, 最大貿易伙伴 , 最大出口地, 最大貿易順差地, 最大資金來源地, 最大外資
, 最大遊客來源地, 你知道是邊個嗎 ? 你阿媽餵奶你飲 , 會否多謝「隔離屋阿伯」? 認賊作父 , e d 叫「忘本」

5) 投資講賺錢, 不是講「輩份」. 你「輩份高」, 為何身家少過我 ?! 代表你廢 ! 成王敗寇 , 明唔明 ? 唔明代表你智商問題

6) 綜合以上 5 點, 我叫你忘本肉痛只會侮辱忘本 . 你想我以後叫你什麼 ? 高輩份的失敗者 可以嗎 ?

再逃避回答, miaomiao 及全世界會笑你縮頭烏龜嫁啦
笑左 ! :bbs21:

八痴仔,我投資關你能事,咁能得閒比去搵李+x,同你只講中國萬歲。 :inv168_06:

sorry , miaomiao 唔係「仔」, 有點腦都知, 除非你冇 :bbs21:

你投資關我能事 ? 我問 insider 中國房產稅又關你春事 ?

縮頭烏龜高輩份的失敗者忘本肉痛
第三次問你

1) 2016 才儲夠錢 ? 你 full pay ? 唔識「9 成按揭」? 唔講以為你昨日才偷渡來香港

2) 愛國愛黨的中國人 , 香港讀唔掂送個女去英國即「唔愛國」 . 咁愛國應送你女去北京 , 中國行「中制」, 適合香港考試的失敗者「買學位」, 畢業返大陸打工 , 天才去邊都事業成功 , 如你個女是天才的話

3) 有 d 腦都知, 中國物業價跑輸香港 . 回報率 2% 都冇 , 「揸十幾年」點「返本」? (2% x 15 = 100% ??????)

4) 中國發展有今日, 你要多謝港英政府. 中共立國頭四十年, 最大貿易伙伴 , 最大出口地, 最大貿易順差地, 最大資金來源地, 最大外資
, 最大遊客來源地, 你知道是邊個嗎 ? 你阿媽餵奶你飲 , 會否多謝「隔離屋阿伯」? 認賊作父 , e d 叫「忘本」

5) 投資講賺錢, 不是講「輩份」. 你「輩份高」, 為何身家少過我 ?! 代表你廢 ! 成王敗寇 , 明唔明 ? 唔明代表你智商問題

6) 綜合以上 5 點, 我叫你人只會侮辱人 . 你想我以後叫你什麼 ? 垃圾 可以嗎 ?

再逃避回答, miaomiao 及全世界會笑你縮頭垃圾人渣嫁啦

你係女妳就去含啦。

九唔搭八,我使乜同妳曬氣。 :inv168_06:
免責聲明 : 一切言論 "純屬個人意見", 不構成任何買賣邀約或法律責任。
yuktung1

文章laughing » 週五 2月 8日, 2019年 7:13 pm

含乜野?
頭像
laughing

文章Insider » 週五 2月 8日, 2019年 9:57 pm

的確係,講嘢唔好咁敗壞啦,要識得尊重自己嘅人格。
28Dec2018
錦囊心法:~~
為咗平衡心理,要用『顏』字訣,呢種崇高正義情操真係不足為外人道!一言難盡係啦!!
請參看
viewtopic.php?f=48&t=76063&p=2009704#p2009704
30Jan2019 沽出一半已經贏了30%的邪爺燕妹,換馬美股『天籟』
頭像
Insider

文章人之初 » 週五 2月 8日, 2019年 10:26 pm

柒頭in有柒人格?? :lol: :lol: :lol:
有隻雀仔啦啦啦~~~

"本人常在168狗呃,純屬個人意見,祗作參考之用,不構成任何買賣邀請。 本人會隨時買賣上述分析的相關資產。粉腸們買賣需自行判斷,若因此引致任何損失,本人概不負責。"

垃圾股自殘戰記:入858>60000 @ 0.156 *7/7/2017;入37>30000 @ 0.45*1/8/2017;入646>112000 @ 0.15 ; *7/11/2017;入359>44000 @ 0.345 *9/11/2017

+6,736
頭像
人之初

文章miaomiao » 週六 2月 9日, 2019年 12:44 am

yuktung1 寫:
miaomiao 寫:
yuktung1 寫:八痴仔,我投資關你能事,咁能得閒比去搵李+x,同你只講中國萬歲。 :inv168_06:

sorry , miaomiao 唔係「仔」, 有點腦都知, 除非你冇 :bbs21:

你投資關我能事 ? 我問 insider 中國房產稅又關你春事 ?

縮頭烏龜高輩份的失敗者忘本肉痛
第三次問你

6) 綜合以上 5 點, 我叫你人只會侮辱人 . 你想我以後叫你什麼 ? 垃圾 可以嗎 ?

再逃避回答, miaomiao 及全世界會笑你縮頭垃圾人渣嫁啦

你係女妳就去含啦。

九唔搭八,我使乜同妳曬氣。 :inv168_06:

第二次問你

再唔答 , 我叫你契弟 ga la :bbs21:

冇錢冇面冇腦冇廉恥的肉痛 , 2016 年才「夠首期」買「第二間樓」

我替你老婆「有你衣個質素的老公」自豪 ! :lol:
2006年2月第一次買港股
2008年9月第一次買美股
2010年1月第一次買金,8月用左大部分身家買金
頭像
miaomiao

文章tankinbj » 週六 2月 9日, 2019年 2:02 am

究竟北京的經濟近來狀況如何, 節目內訪問者的親身經驗值得參考。而且, 內含頗多現在北京的物價數據, 一碗沒見到牛肉的牛肉拉麵的要價也要$18元人民幣。 :inv168_06:

連結至影片網頁
頭像
tankinbj

文章stephy » 週六 2月 9日, 2019年 3:12 am

tankinbj 寫:究竟北京的經濟近來狀況如何, 節目內訪問者的親身經驗值得參考。而且, 內含頗多現在北京的物價數據, 一碗沒見到牛肉的牛肉拉麵的要價也要$18元人民幣。 :inv168_06:

連結至影片網頁

18?

深圳食垃圾都30幾
頭像
stephy

文章Insider » 週六 2月 9日, 2019年 4:20 am

人之初 寫:柒頭in有柒人格?? :lol: :lol: :lol:

能夠不畏強權、彰顯浩然之氣、公開聲討批評不義嘅邪爺;

一定有高尚嘅人格情操 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
28Dec2018
錦囊心法:~~
為咗平衡心理,要用『顏』字訣,呢種崇高正義情操真係不足為外人道!一言難盡係啦!!
請參看
viewtopic.php?f=48&t=76063&p=2009704#p2009704
30Jan2019 沽出一半已經贏了30%的邪爺燕妹,換馬美股『天籟』
頭像
Insider

文章人之初 » 週六 2月 9日, 2019年 7:37 am

柒仔,因住搞花架新車啊!!! :lol: :lol: :lol:
有隻雀仔啦啦啦~~~

"本人常在168狗呃,純屬個人意見,祗作參考之用,不構成任何買賣邀請。 本人會隨時買賣上述分析的相關資產。粉腸們買賣需自行判斷,若因此引致任何損失,本人概不負責。"

垃圾股自殘戰記:入858>60000 @ 0.156 *7/7/2017;入37>30000 @ 0.45*1/8/2017;入646>112000 @ 0.15 ; *7/11/2017;入359>44000 @ 0.345 *9/11/2017

+6,736
頭像
人之初

文章Bill Bill » 週六 2月 9日, 2019年 8:22 am

Insider 寫:
人之初 寫:柒頭in有柒人格?? :lol: :lol: :lol:

能夠不畏強權、彰顯浩然之氣、公開聲討批評不義嘅邪爺;

一定有高尚嘅人格情操 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

彰顯浩然之氣?

係咪鄭少秋及黎明

嘅新劇, 將夜的昊天浩然劍氣 ?
Merry Christmas and every day. thanks God.
I am just joking. Not advice for investment. Heehee.
Bill Bill

文章Bill Bill » 週六 2月 9日, 2019年 8:33 am

船頭尺 寫:
Bill Bill 寫:
Insider 寫:你講下笑好! :lol:

如果我係讀心理學,我一定捉你嚟研究呀!! :lol: :lol:

你對於每個月嘅電訊費用,只係幾廿蚊加幣,你就睇到天咁大!

Highway 7 繁忙時間塞下車,你又鬼殺咁嘈,我以為你唔係香港人嚟架!

然而,在一個自己唔喜歡,甚至係討厭嘅加拿大,連居留權都無,就買咗3個物業!

香港係老巢,就容不下一家四口回歸!

你話啦。。。。。 :lol: :lol: :lol:

嘩....船頭尺...咪炒海外房勁過華為太子?

Zero down payments ?

吾係啊,一個單位要兩成。一個要四成。

勁牙! Cooker 炒三間海外房刀話基數低 :inv168_07: :inv168_07:

攪到想學煙大捉船頭尺來研究天............
Merry Christmas and every day. thanks God.
I am just joking. Not advice for investment. Heehee.
Bill Bill

文章船頭尺 » 週六 2月 9日, 2019年 9:26 am

船頭尺 寫:

嘩....船頭尺...咪炒海外房勁過華為太子?

Zero down payments ?

吾係啊,一個單位要兩成。一個要四成。

勁牙! Cooker 炒三間海外房刀話基數低 :inv168_07: :inv168_07:

攪到想學煙大捉船頭尺來研究天............

:inv168_01:
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
船頭尺

文章godchild » 週六 2月 9日, 2019年 1:41 pm

tankinbj 寫:究竟北京的經濟近來狀況如何, 節目內訪問者的親身經驗值得參考。而且, 內含頗多現在北京的物價數據, 一碗沒見到牛肉的牛肉拉麵的要價也要$18元人民幣。 :inv168_06:

連結至影片網頁

調轉頭諗, 有呢個物價就有呢班消費者, 咁睇的話北京的經濟又唔係咁差喎.
godchild

文章goodday » 週六 2月 23日, 2019年 3:28 pm

IN大大, 等你開 :inv168_17: :inv168_17:
goodday

上一頁下一頁

回到 201X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客