你有冇諗過?經歷『支爆』如何安身立命??

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 你有冇諗過?經歷『支爆』如何安身立命??

文章ok » 週五 12月 28日, 2018年 9:15 pm

走下多啲走下多啲。

傳 iPhone XS、XR 明年起移往印度製造 仍由富士康代工
https://unwire.hk/2018/12/28/indiaiphonexrxs/mobile-phone/
頭像
ok

文章stephy » 週五 12月 28日, 2018年 10:10 pm

ok 寫:走下多啲走下多啲。

傳 iPhone XS、XR 明年起移往印度製造 仍由富士康代工
https://unwire.hk/2018/12/28/indiaiphonexrxs/mobile-phone/

唔走都俾人搞啦
現在激化国人轉用華為
反而加快了華為勃起

iphone已尾水了
頭像
stephy

文章Insider » 週五 12月 28日, 2018年 11:13 pm

singngai 寫:
Insider 寫:
stephy 寫:

但你話買股票揀邪爺好過港股
邪爺2000點。。會唔會15年內上到20000

我仲等緊23000入第三注2800

短線唔同嘅,今日我都買咗邪爺博反彈。

到位就可以買,股票唔會一朝就墮崖! :lol: :lol: :lol:

已經head住差不多8毫子美金一股 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

In大你個簽名冇曬啟示嘅

一陣會加番,唔該提醒。

現在做法,係好個人化:

我係接近歷史低位揸住邪爺經濟寒暑表 :lol: ;換一句話,係用『顏』字訣來買保險驗證支爆 :lol: :lol:

我輸錢嘅話,邪爺就爆到粉身碎骨!

如果呢勻估錯咗,唔支爆嘅話,我就贏到開巷 :lol: :lol: :lol:

另外,是以值博率博弈;此刻市場相對而言,最跌得利害就係邪爺;如果邪爺爆,其他都會波及!

係好高嘅心法嚟。 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

我都要平衡心理架,如果邪爺唔爆,而又不能在佢身上嬴到錢,係最大嘅創傷嚟 :discuz18: :discuz18: :discuz18:
28Dec2018
錦囊心法:~~
為咗平衡心理,要用『顏』字訣,呢種崇高正義情操真係不足為外人道!一言難盡係啦!!
請參看
viewtopic.php?f=48&t=76063&p=2009704#p2009704
30Jan2019 沽出一半已經贏了30%的邪爺燕妹,換馬美股『天籟』
頭像
Insider

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 1:30 am

Insider 寫:
singngai 寫:
Insider 寫:短線唔同嘅,今日我都買咗邪爺博反彈。

到位就可以買,股票唔會一朝就墮崖! :lol: :lol: :lol:

已經head住差不多8毫子美金一股 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

In大你個簽名冇曬啟示嘅

一陣會加番,唔該提醒。

現在做法,係好個人化:

我係接近歷史低位揸住邪爺經濟寒暑表 :lol: ;換一句話,係用『顏』字訣來買保險驗證支爆 :lol: :lol:

如果呢勻估錯咗,唔支爆嘅話,我就贏到開巷 :lol: :lol: :lol:

另外,是以值博率博弈;此刻市場相對而言,最跌得利害就係邪爺;如果邪爺爆,其他都會波及!

係好高嘅心法嚟。 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

我都要平衡心理架,如果邪爺唔爆,而又不能在佢身上嬴到錢,係最大嘅創傷嚟 :discuz18: :discuz18: :discuz18:

呢個心法,還有一樣非常高嘅內涵!

就係捉住邪爺『死要面子、不要銀紙』嘅戇居畸形自欺欺人心態 :lol: :lol:

1 如果邪爺真係僥倖(機會相當低,然而,一講到機會,就不是絕對)逃出支爆,邪爺一定大力催谷,以示土共英明,我呢隻嘢分分鐘贏一倍以上 :lol:

2 如果邪爺真係瓜得,亦會矯情粉飾、作虛弄假,而不至於瞬間大跌,因為邪爺最怕內亂 :lol:
最後由 Insider 於 週六 12月 29日, 2018年 1:50 am 編輯,總共編輯了 1 次。
28Dec2018
為咗平衡心理,要用『顏』字訣,呢種崇高正義情操真係不足為外人道!一言難盡係啦!!
請參看
viewtopic.php?f=48&t=76063&p=2009704#p2009704
30Jan2019 沽出一半已經贏了30%的邪爺燕妹,換馬美股『天籟』
頭像
Insider

文章CFROI » 週六 12月 29日, 2018年 1:44 am

顏字訣意思係買平保? :mrgreen:
我發現,只要做好眼前的每一件小事,萬事俱足矣 :)
頭像
CFROI

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 1:52 am

CFROI 寫:顏字訣意思係買平保? :mrgreen:

『顏字訣』最深層嘅內涵,就係就算輸,都係贏!! :lol:

而且比較贏錢,來得更有價值!!! :lol: :lol: :lol:
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 2:32 am

Insider 寫:
CFROI 寫:顏字訣意思係買平保? :mrgreen:

『顏字訣』最深層嘅內涵,就係就算輸,都係贏!! :lol:

而且比較贏錢,來得更有價值!!! :lol: :lol: :lol:

即是話:『顏字訣』,是結合『理念』與及『平衡意外』穩操勝券必勝心法嚟!

當然,『理念』是個人根據客觀價值觀而投射嘅主觀理想嚟;『理念』唔同,就唔可以應用我這個高深心法 :lol: :lol: :lol:

換一句說話,我可以為『支爆』而作出犧性,然而,我都認為係贏咗 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章stephy » 週六 12月 29日, 2018年 3:24 am

買晒兩邊。想輸都難

支爆既話應未到最低位
我估上證到1989至1997

現在入應係買邪支唔爆 :inv168_01:
頭像
stephy

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 4:02 am

stephy 寫:買晒兩邊。想輸都難

支爆既話應未到最低位
我估上證到1989至1997

現在入應係買邪支唔爆 :inv168_01:

我都唔怕透露少少,我嘅邪爺持股量(股數)話多唔多,話少就絕對唔係少!

我只係將『thousand separator』左手面嘅數目字刪除咗,至於真實係幾多,當然係私隱嚟!! :lol:

其他巴西莓就唔好講啦 :lol: :lol: :lol:

我係抱著維護正義,同同準備邪爺清算架!!
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 9:16 am

已刪圖像 :lol:
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章lceman » 週六 12月 29日, 2018年 9:54 pm

想問下幫主如果假設支爆但香港最底樓價都有最高價時既七成,代表左啲咩?香港以後既樓價同經濟會點行?
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
頭像
lceman

文章Insider » 週六 12月 29日, 2018年 11:34 pm

lceman 寫:想問下幫主如果假設支爆但香港最底樓價都有最高價時既七成,代表左啲咩?香港以後既樓價同經濟會點行?

你應該這樣表述的:

『支爆』後,你『假設』『香港最低樓價都有最高價時既七成』 :lol:

咁即係代表邪爺與特衰政府繼續以大石砸死蟹手段,用脫離現實嘅房地產市價來奴役香港人,將兩代甚或三代生命,作為樓奴服役囉。新樓市場供應,亦會將貨就價,重新興建100呎面積嘅樓! :lol:

而那時會體現出二手樓再要劈價多三成才會有人承接,即是六成;因為『支爆』後,根本銀行不會貸款給無能力上會嘅二手樓市場。
最後由 Insider 於 週六 12月 29日, 2018年 11:44 pm 編輯,總共編輯了 1 次。
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章stephy » 週六 12月 29日, 2018年 11:35 pm

lceman 寫:想問下幫主如果假設支爆但香港最底樓價都有最高價時既七成,代表左啲咩?香港以後既樓價同經濟會點行?

其實高位跌3
只係2016年價

香港樓現已係資金避險及洗黑停泊
支爆有可能黨員放在家的幾噸銀紙
都過來現金買
頭像
stephy

文章Insider » 週日 12月 30日, 2018年 1:17 am

Insider 寫:
Insider 寫:
singngai 寫:In大你個簽名冇曬啟示嘅

一陣會加番,唔該提醒。

現在做法,係好個人化:

呢個心法,還有一樣非常高嘅內涵!

就係捉住邪爺『死要面子、不要銀紙』嘅戇居畸形自欺欺人心態 :lol: :lol:

1 如果邪爺真係僥倖(機會相當低,然而,一講到機會,就不是絕對)逃出支爆,邪爺一定大力催谷,以示土共英明,我呢隻嘢分分鐘贏一倍以上 :lol:

2 如果邪爺真係瓜得,亦會矯情粉飾、作虛弄假,而不至於瞬間大跌,因為邪爺最怕內亂 :lol:

侵侵剛剛在Tweeter又有嘢講: :lol:

Just had a long and very good call with President Xi of China. Deal is moving along very well. If made, it will be very comprehensive, covering all subjects, areas and points of dispute. Big progress being made!

11:03 AM - Dec 29, 2018

幸好我做事,計劃都好周詳 :inv168_01:
如果唔係就係晴天霹靂嘅壞消息嚟,對我嘅心靈會造成傷害! :mrgreen:
28Dec2018
請參看
頭像
Insider

文章ok » 週日 12月 30日, 2018年 1:26 am

歷史每每發覺基金佬喜歡年度mark價,粉色廚窗,要小心解讀。
頭像
ok

上一頁下一頁

回到 201X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客