稚女孤魂, 1976 / 2018. 錯誤的人類歷史總是會重複

一切〔惡頂,核突,恐怖,痺〕的圖,請在此貼。所有進入的會員,必須要有心理準備

版主: petergabio, ckc

Re: 稚女孤魂, 1976 / 2018. 錯誤的人類歷史總是會重複

文章SP » 週日 1月 14日, 2018年 9:39 am

joefanny 寫:
CML 寫:稚女屍骨未寒便被用作政治抹黑,此等下三濫一般人不齒為之,吾等亦不屑回應,出自前輩之口有些出乎意料,想必是耳濡目染,近墨者黑之故

其實老頭已好厚道

半年前蔡若蓮兒子有病自殺亡

蘋果留言之黃絲佔多數都表示開心

青年屍骨未寒, 黄絲大學生更貼大字報恭喜人歸西。

相對而言, 糟老冇恭喜黃絲佔中失敗引致心理病發作, 誤將黃絲幼女作沙包, 已經好厚道。

試吓换轉稚女父母係cy leung, 黃絲一定眾籌請小鳯姐開番場演唱會。

比喻不倫不類;你本質如是,冇人會對你嘅謬誤有任何反應。
:inv168_05:

只不過原本充滿智慧嘅糟老頭,會為政治立場犯此邏輯謬誤,淪落到要自摑一巴和用「臭蟲理論」解嘲,實在令人心痛。
:bbs06:
頭像
SP

Re: 稚女孤魂, 1976 / 2018. 錯誤的人類歷史總是會重複

文章xdboy » 週日 1月 14日, 2018年 1:22 pm

胡械SP亨入泥
禾刀完全某睇過E條貼
氣牙SP亨毛胃激心
圖檔
世間太多扭曲既事
有薯真械要等天收
雞會來戈薯就幫少少手推倒
合乎天道鳥
圖檔
*** 流浪中的大皇 言論不是建議 純粹學術討論
*** To obtain people's faith, there must be two things:-
    Impartial judgement, and Impartial tax.
    === Reinhard von Lohengramm ===
*** The bureaucratic mentality is the only constant
     in the Universe... === Dr McCoy ===
我的音樂主題 ζ▂⊙_⊙
頭像
xdboy

文章go2 » 週日 1月 14日, 2018年 8:26 pm

今日睇新聞啲wc9仲攞死人著數仲話要開多啲位要多啲資源乜鬼一校一社工,

成班仆街唔怪得平時hea做隻眼開隻眼閉,完來齊齊等死人就大條道理升職加人工。

:lol:
go2

文章go2 » 週日 1月 14日, 2018年 8:36 pm

糟先生一向最有智慧睇通睇透,

一眼就睇穿班死仆街日日制造死人冧樓,

本性就係反社會人格嘅變態恐怖犯。

:lol:
go2

文章go2 » 週日 1月 14日, 2018年 8:45 pm

正一成班仆街面皮厚過象⋯⋯

https://hk.news.appledaily.com/local/da ... 4/20274054

金鐘屯門逾百人含淚哀悼臨臨
促政府勿「等到更多細路仔死先做嘢」

【臨臨安息】
【本報訊】5歲女童陳瑞臨(臨臨)慘遭虐待致死案令全城痛心,事隔一周,大批市民昨晚響應網上號召,齊集案發現場的屯門時代廣場對開休憩處進行哀悼,近百名市民紛紛送上鮮花、零食、心意卡,鞠躬致意,有市民含淚祝願臨臨安息,願她早登天國,「遠離身邊的惡魔」。另外,金鐘政府總部外的公民廣場,昨傍晚亦有悼念臨臨的燭光晚會,參與默哀的議員及團體促請政府加強調查本港的虐兒案,救救孩子。
記者:司徒韋桐 梁銘恩

上周六,5歲女童臨臨受傷送院後證實不治,事件揭發她滿身傷痕及營養不良,懷疑長期受虐待,包括被人拋起多次致頭撞向天花,其8歲胞兄亦身體多處受傷,臨臨慘況觸動無數港人,其生父及繼母已被落案控以謀殺罪,正還柙候審。
前日是臨臨的「頭七」,昨晚有不少市民響應「悼念陳瑞臨小妹妹」fb專頁的呼籲,陸續來到臨臨生前居住的屯門時代廣場寓所對開的休憩處進行悼念。

「天堂冇痛苦,一路好走」
昨晚未到7時,現場已經擺放了逾20束鮮花,包括百合、菊花、康乃馨、毋忘我等,亦有市民擺放了心意卡及可愛的毛公仔,表達對臨臨的祝福,當中有有心意卡寫着:「臨臨妹妹:遠離你身邊的惡魔,天堂冇痛苦,一路好走!」亦有市民送上熊仔朱古力餅及各款糖果,望她能開心上路,「臨臨:傷痛沒了,願妳走在幸福的路上!」其後前來悼念者駱驛不絕,轉眼間現場已擺滿鮮花。
不少市民從九龍甚至港島遠道而來,對臨臨慘況均感憤怒和難過。從西灣河前來悼念的補習老師張女士不禁落淚:「我幾晚瞓唔着覺。我好憤怒,呢種事唔可以再發生。」
來自九龍的葉小姐亦哽咽道:「覺得心噏囉,好殘忍囉……點解要咁樣對呢個小朋友?」坐輪椅來悼念的唐女士同樣哭別臨臨,指成件事太殘忍。不少幼童亦隨父母來送臨臨最後一程,小女孩喬喬說:「個小朋友好慘啊!」

港缺虐兒舉報機制
一連兩日都有前來悼念的何太與不少家長都希望政府、老師、社工以至鄰居都要關心懷疑被虐待的兒童,呼籲各界不要因為嫌麻煩而不聞不問。她表示這慘劇「應該係絕對冇可能嘅事,卻可以喺現今社會發生……社會有問題!」其後,不少悼念者身穿黑衣拿着燭光,他們輕喚:「臨臨,安息吧!」之後,一同向臨臨的遺照鞠躬,才依依不捨離開。
另外,工黨昨日6時在公民廣場外發起默哀臨臨集會,約30人參加,包括立法會議員邵家臻和張超雄。他們先為臨臨默哀1分鐘,然後圍起心形蠟燭,並向天拋白色花瓣。
香港兒童權利委員會執行幹事黃惠玉發言時促請特首盡快設獨立委員會,調查虐兒個案,「唔想等到更多細路仔死先做嘢」,希望政府主動介入,救助更多在危兒童。
有集會人士反映,香港欠缺虐兒舉報機制,令鄰居愛莫能助。居住在元朗村屋的凌女士表示,過去曾經揭發鄰居懷疑虐兒個案,但不論是報警、或向社署和學校反映都無用,她與相關部門交涉近一年,批評部門之間互相推卸責任,事件最後不了了之。
go2

文章Donald » 週一 1月 15日, 2018年 10:14 am

SP 寫:比喻不倫不類;你本質如是,冇人會對你嘅謬誤有任何反應。
:inv168_05:

只不過原本充滿智慧嘅糟老頭,會為政治立場犯此邏輯謬誤,淪落到要自摑一巴和用「臭蟲理論」解嘲,實在令人心痛。
:bbs06:

:inv168_11: :inv168_11: :inv168_11:
有車牌既唔代表識開車, 要開就要開賽車!!!
Donald

文章五蟹集團 » 週二 1月 16日, 2018年 2:05 am

Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree Lyrics
Tony Orlando & Dawn -
:inv168_44: :bbs41:

連結至影片網頁
The Voice Thailand - เบียร์ - Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree - 16 Nov 2014 :bbs43: :bbs41:

連結至影片網頁
圖檔<你的存在。有人或許會感嘆光陰短少>
頭像
五蟹集團

文章joefanny » 週二 1月 16日, 2018年 8:30 am

糟老頭 寫:你地話我廢話, 話我低能 ? :inv168_01:

我認架, 我跟黃絲學習羅輯, 所以咪低低地囉. :mrgreen:

好似香港一年有幾千萬人次既大陸人黎香港, 當中有幾個小朋友大媽媽, 水土不服又人生路不熟,人有三急起來忍唔住要就地解決, 幾千萬份之幾既機會, 黃絲咪一樣講成「大陸人隨地痾屎 :bbs50: 」?

相對於幾十萬黃絲裡面已經有幾十個已知既殺手、色魔、孌童怪、同埋在法庭求情時自認弱智既低 B 仔, 我用既比例係咪已經堅實好多呢 ? :inv168_02:

點止,近排可能如糟老所言,有人閂水喉,水緊下,陸續有人穿櫃桶底、落格。

早前眾志有個肥仔就被逼退黨,話係處理財政程序問題,家下都冇交代乜事。
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/ ... 0250332761

最近比較多人注目就有倫敦人妻揭發職工盟「落格」。
https://www.facebook.com/mrwifelondon/

唔知又咁講,又算唔算「臭蟲論」? :bbs24:
joefanny

文章eddie » 週二 1月 16日, 2018年 9:48 am

joefanny 寫:
糟老頭 寫:你地話我廢話, 話我低能 ? :inv168_01:

我認架, 我跟黃絲學習羅輯, 所以咪低低地囉. :mrgreen:

好似香港一年有幾千萬人次既大陸人黎香港, 當中有幾個小朋友大媽媽, 水土不服又人生路不熟,人有三急起來忍唔住要就地解決, 幾千萬份之幾既機會, 黃絲咪一樣講成「大陸人隨地痾屎 :bbs50: 」?

相對於幾十萬黃絲裡面已經有幾十個已知既殺手、色魔、孌童怪、同埋在法庭求情時自認弱智既低 B 仔, 我用既比例係咪已經堅實好多呢 ? :inv168_02:

點止,近排可能如糟老所言,有人閂水喉,水緊下,陸續有人穿櫃桶底、落格。

早前眾志有個肥仔就被逼退黨,話係處理財政程序問題,家下都冇交代乜事。
https://news.mingpao.com/pns/dailynews/ ... 0250332761

https://www.facebook.com/mrwifelondon/

講穿櫃桶底,愛國既李C煙同膠達賓一早已經做咗
eddie

文章qqkk » 週二 1月 16日, 2018年 7:08 pm

小女孩太可憐淒涼,老頭兒唔好再利用佢既靈魂好唔好 :bbs06:
qqkk

文章joefanny » 週三 1月 17日, 2018年 1:32 pm

eddie 寫:
joefanny 寫:

講穿櫃桶底,愛國既李C煙同膠達賓一早已經做咗

臭蟲論! :inv168_10:
joefanny

文章joefanny » 週三 1月 17日, 2018年 1:33 pm

joefanny 寫:

期望老頭繼續揭露黄絲惡行! :bbs46: :bbs46: :bbs46:
joefanny

文章sammychan » 週三 1月 17日, 2018年 5:17 pm

講緊人類人性惡行啫,同黃藍應該冇關係噃。

正如...算,總之大家都不應該以偏蓋全吖。
宪法的基本原则是:个人可以做任何事情,除非法律禁止;政府不能做任何事情,除非法律许可。
——约翰.洛克 (哲学家 思想家)
頭像
sammychan

文章糟老頭 » 週三 1月 17日, 2018年 10:32 pm

joefanny 寫:
joefanny 寫:

期望老頭繼續揭露黄絲惡行! :bbs46: :bbs46: :bbs46:

黃絲惡行,罄竹難書 . :inv168_07:

不過, 黃絲有多件法寶護身符.

其一是「搬龍門」. :inv168_17:

舉例新任刑部尚書鄭大媽居所僭建, 各黃絲紛紛狙擊. 唯巫婆淺灣車位改工人房又如何 ? 上星期某黃絲於電台曰, 該建築無即時危險, 故不成問題, 云云.

咦 ?!「僭建就是僭建」, 乜唔係黃絲口頭禪咩 ?

某黃絲大本營法律講師又係走出黎抽水, 但本身僭建俾人挖番出黎, 佢就拎張陳年官府文件話冇事.但文件日期之後既新僭建又點解釋 ? 佢搏你低 B 睇唔到囉. :inv168_31:

其二是「臭蟲論」.

假設有個大陸人通街屙屎/ 食野唔俾錢/貪污 , , 之類. 黃絲就會大事宣揚話係劣種支那人特徵, 「來生不做中國人」, 云云.

到有人提出証據指出外國人咪一像係咁 ? 黃絲就會祭出「臭蟲論」 鬧番人轉頭.

喂 ! 又係你用喱尐醜行黎用中國人掛勾先喎 ?

其實係人都知, 每個群體都有劣種低端人士. 係尐黃絲自稱高質高學歷, 去吸引尐低 B 人仕加入大家一齊精神自瀆以壯聲威咁姐 . :discuz04:
Trust me, I'm bullshitting !
糟老頭

文章tramssc1 » 週四 1月 18日, 2018年 12:01 pm

高質 高學歷
大家有眼睇

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1948224031872964&id=100000561585954

使唔使提埋 Tree gun, 克勤,葛博士同柯議員?
頭像
tramssc1

上一頁下一頁

回到 恐怖貼圖

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客