精優藥業暴跌59.9%

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 精優藥業暴跌59.9%

文章kevkev » 週二 12月 29日, 2009年 10:05 pm

se7en 寫:
kevkev 寫:有冇師兄入左? 似掃返上1.5

已到 :inv168_01:

今日買左少少 , 1.5 雙向盤已出 , 睇黎明天仲有得去
kevkev

文章kevkev » 週二 12月 29日, 2009年 10:06 pm

99BB 寫:
lceman 寫:之前係咪話做假數停牌? :bbs04:

唔係做假數, 係其中兩個董事, 先將一間精優想買的公司買到手, 轉賣俾精優圖利. 因為精優內部監管有問題, 所以停牌.

真係升到你唔信, 個莊真係好勁, 日日幾億, 都係全日高位收市. 好快番去停牌前個價1.97 :evil:

有冇人知佢買廠同胰島素專利單野搞成點?
kevkev

文章99BB » 週二 12月 29日, 2009年 10:56 pm

kevkev 寫:
99BB 寫:
lceman 寫:之前係咪話做假數停牌? :bbs04:

唔係做假數, 係其中兩個董事, 先將一間精優想買的公司買到手, 轉賣俾精優圖利. 因為精優內部監管有問題, 所以停牌.

真係升到你唔信, 個莊真係好勁, 日日幾億, 都係全日高位收市. 好快番去停牌前個價1.97 :evil:

有冇人知佢買廠同胰島素專利單野搞成點?

http://www.tianya.cn/publicforum/conten ... 7411.shtml

呢度有講佢間野, 不過都係舊聞, 聽講話新廠押後到明年中才建, 而口服胰島素尚在最後的臨床測試.
揀近年尾先復牌, 而復牌個勢咁強, 可能有玄機都唔定, 亦可能係炒高散貨. 估計都重有一浸炒. 始終搭咁大個雞棚, 無咁快散水. 不過散起黎會好快. 總之係要小心. :evil:
我咩都唔識架,一切純屬9up,千祈咪信. 信者失救.責任自負.
99BB

文章99BB » 週三 12月 30日, 2009年 9:14 am

條link顯示唔到. 請自己加上去

tianya.cn/publicforum/content/no06/1/97411.shtml

前面加三個w就得 :evil:
我咩都唔識架,一切純屬9up,千祈咪信. 信者失救.責任自負.
99BB

文章99BB » 週三 12月 30日, 2009年 10:59 am

推上推落,有少少散貨格, 想追入的最好睇定先. :evil:
99BB

文章kevkev » 週三 12月 30日, 2009年 11:13 am

99BB 寫:推上推落,有少少散貨格, 想追入的最好睇定先. :evil:

咁快炒完 :arrow_u: :arrow: :arrow_l: :arrow_d:
kevkev

文章99BB » 週三 12月 30日, 2009年 2:49 pm

kevkev 寫:
99BB 寫:推上推落,有少少散貨格, 想追入的最好睇定先. :evil:

咁快炒完 :arrow_u: :arrow: :arrow_l: :arrow_d:

唔知係咪炒完,但動力無晒, 小心為上 :evil:
99BB

文章se7en » 週三 12月 30日, 2009年 6:53 pm

99BB 寫:
kevkev 寫:

唔知係咪炒完,但動力無晒, 小心為上 :evil:

今日858, 558, 585 玩晒 :bbs39:
本人留言純粹個人意見, 並非任何投資建議。
頭像
se7en

文章99BB » 週三 12月 30日, 2009年 10:51 pm

858呢隻野極難玩, 因為個莊好狠, 想殺上就不問價上, 想落就直插, 唔貼市就死梗, 貼市都好多時跳唔切車.
加上呢隻最鍾意玩狼來了, 推上推落幾次, 你唔知佢邊次係散貨. :evil:
99BB

文章se7en » 週四 12月 31日, 2009年 1:19 pm

99BB 寫:858呢隻野極難玩, 因為個莊好狠, 想殺上就不問價上, 想落就直插, 唔貼市就死梗, 貼市都好多時跳唔切車.
加上呢隻最鍾意玩狼來了, 推上推落幾次, 你唔知佢邊次係散貨. :evil:

賤到冇朋友 1.45開, 急跌低位1.32, 再抽上1.46, 收1.41 手慢d 都死 :inv168_01:
本人留言純粹個人意見, 並非任何投資建議。
頭像
se7en

文章99BB » 週四 12月 31日, 2009年 11:27 pm

se7en 寫:
99BB 寫:858呢隻野極難玩, 因為個莊好狠, 想殺上就不問價上, 想落就直插, 唔貼市就死梗, 貼市都好多時跳唔切車.

賤到冇朋友 1.45開, 急跌低位1.32, 再抽上1.46, 收1.41 手慢d 都死 :inv168_01:

玩呢隻野如果玩短線就要好貼市, 佢在大幅抽高之後幾日, 通常都係開盤抽高, 跟手打落去, 然後橫行震盪, 再插, 然後尾市抽升.
咁樣玩幾日之後就玩其他花式, 例如先打低, 再抽高,然後打低, 調轉黎玩.
如果有貨可以睇多一陣, 估計重有一次或以上的抽高, 如果怕就下次抽上時落車. 落左車唔好再上, 唔係又會輸番俾佢. 想沽貨時, 先入定晒資料, 入埋密碼, 等o岩價就按制沽, 如果係打電話落盤d朋友,就千祈唔好玩, 打得電話黎. 個價唔知走去邊了.
除非口服胰島素成功, 唔係都係炒個憧憬. 如果成功, 隻股上十皮都唔貴. 唔係就一蚊都唔值. 個莊先知情況點. 我地都係估估下. 不過以常理計, 成功機會唔太大, 外國好多國家都話研究緊, 但成品都係只聞樓梯響.
如果係唔成功, 大概再抽升一兩次就會玩完, 散水. 散水就會大插插. 大家想玩佢就真係要好小心. 量力而為.
99BB

文章99BB » 週二 1月 19日, 2010年 8:05 pm

陰跌一排, 又抽升四成. 真係好難玩 :evil:
99BB

文章kevkev » 週二 1月 19日, 2010年 10:34 pm

9 john , 穿一穿大位即秋返上$1.3 樓上...
kevkev

上一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 4 位訪客