亂沽一通

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

亂沽一通

文章好友一族 » 週二 12月 8日, 2009年 12:31 pm

今天清了不少貨...有無師兄也是一樣呢???
頭像
好友一族

Re: 亂沽一通

文章男不壞女不愛 » 週二 12月 8日, 2009年 4:28 pm

see 26000 in xmas
頭像
男不壞女不愛

文章rocket » 週二 12月 8日, 2009年 4:42 pm

男不壞女不愛 寫:see 26000 in xmas

牛三再現??? :bbs01:
頭像
rocket

文章好友一族 » 週二 12月 8日, 2009年 9:12 pm

好友一族 寫:今天清了不少貨...有無師兄也是一樣呢???

今天吻別了
留錢買另一隻心水 :oops:
頭像
好友一族

文章好友一族 » 週二 12月 8日, 2009年 9:18 pm

好友一族 寫:今天清了不少貨...有無師兄也是一樣呢???

今天吻別了
頭像
好友一族

文章rocket » 週三 12月 9日, 2009年 2:05 am

好友一族 寫:今天吻別了

2828 沽咗一半, 如再下破再沽埋另一半

新買的2827 沽晒鎖定利潤, 留返d低價買在手, 如再下破再沽

美匯指數升破下降軌, 已準備隨時清倉 8-)
頭像
rocket

文章好友一族 » 週三 12月 9日, 2009年 8:56 am

rocket 寫:
好友一族 寫:今天吻別了

2828 沽咗一半, 如再下破再沽埋另一半

新買的2827 沽晒鎖定利潤, 留返d低價買在手, 如再下破再沽

美匯指數升破下降軌, 已準備隨時清倉 8-)

請問清倉係指清股票嗎???
頭像
好友一族

文章rocket » 週三 12月 9日, 2009年 9:15 am

好友一族 寫:請問清倉係指清股票嗎???

係, 清晒所有股票
頭像
rocket

文章rocket » 週三 12月 9日, 2009年 11:19 am

今朝沽咗大部份沽票, 留返d #2 #6, 仲有小量 33元買嘅 2827
頭像
rocket

文章好友一族 » 週五 12月 11日, 2009年 11:05 am

唔通個市真係咁堅...連一個似樣些少的調整也沒有?????
頭像
好友一族

文章價值人 » 週五 12月 11日, 2009年 11:09 am

好友一族 寫:唔通個市真係咁堅...連一個似樣些少的調整也沒有?????

睇外匯做indicator la, 佢要再印錢出來托你都冇計

學邦主話, 睇eur做人la

一個狹窄的獸籠困住一堆在森林完全冇搵食能力的動物, 唔夠食唔夠住

点先令呢班唔夠食唔夠住的動物唔造反

呃鳩佢話獸籠宿位好鶩貴, 食物亦十分鶩貴

至於物理上係點就唔好講

狗愛住狗窿, 隻狗話我鍾意吹咩 ???

印鈔機製造核彈, 核彈頭高度集中在全球约十多個城市

遠離呢十多個點, 核輻射係咪小好多

https://www.numbeo.com/property-investm ... nkings.jsp
頭像
價值人

文章rocket » 週五 12月 11日, 2009年 11:14 am

價值人 寫:睇外匯做indicator la, 佢要再印錢出來托你都冇計

托極始終有個限度, 如果印銀紙可以救經濟, 仲使乜搞生產? 無論任何財技, 結果只係財富轉移, 睇下音樂一停邊個唔好彩
頭像
rocket

文章價值人 » 週五 12月 11日, 2009年 11:26 am

rocket 寫:
價值人 寫:睇外匯做indicator la, 佢要再印錢出來托你都冇計

托極始終有個限度, 如果印銀紙可以救經濟, 仲使乜搞生產? 無論任何財技, 結果只係財富轉移, 睇下音樂一停邊個唔好彩

而家o的政府都short o既, 愈印 民間就愈不穩...但仍繼續

一個狹窄的獸籠困住一堆在森林完全冇搵食能力的動物, 唔夠食唔夠住

点先令呢班唔夠食唔夠住的動物唔造反

呃鳩佢話獸籠宿位好鶩貴, 食物亦十分鶩貴

至於物理上係點就唔好講

狗愛住狗窿, 隻狗話我鍾意吹咩 ???

印鈔機製造核彈, 核彈頭高度集中在全球约十多個城市

遠離呢十多個點, 核輻射係咪小好多

https://www.numbeo.com/property-investm ... nkings.jsp
頭像
價值人

文章Alydar78 » 週五 12月 11日, 2009年 11:32 am

價值人 寫:
rocket 寫:

而家o的政府都short o既, 愈印 民間就愈不穩...但仍繼續

Private sector 奪權,佢哋自己盤數要緊;政府個 account 可以賴得就賴...
:inv168_07: :inv168_07: :inv168_07:

都唔知係咩世界...話啲人有品好 (私營債/資產死都要拆掂,造馬都要造返去正數) 定係人渣好...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Monstra mihi pecuniam!
頭像
Alydar78

文章rocket » 週五 12月 11日, 2009年 11:58 am

價值人 寫:而家o的政府都short o既, 愈印 民間就愈不穩...但仍繼續

呢個就係印銀紙的反效果:

無力租樓置業 攜母住宿舍遭驅趕 崩潰吊頸
上海瘋狂樓價逼死碩士孝女

內地樓價飆升,引發悲劇不斷。上海一名剛攻讀碩士的女生,因無力買樓或租樓安置單親母親,帶她同住校內宿舍,以盡孝心,不料遭校方驅趕。好不容易租房安頓母親,又被校方斥「沒錢不要讀書」。女生愧於無力養母,吊頸自殺身亡。事件引起轟動,有網民慨嘆:「窮人沒資格活在這偉大的時代!」
頭像
rocket

下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客