其實呢樹有幾多人唔明莊股和指數股的分別

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 其實呢樹有幾多人唔明莊股和指數股的分別

文章lceman » 週三 12月 30日, 2009年 6:28 pm

愚者 寫:
yyyleung 寫:
愚者 寫:呢個係無低押貸款....因為我唔係自願玩既...所以有議價能力.即係提出方要承擔100%信貸風險..kaka :inv168_01:

乜唔係你贏左一齊分錢, 輸左要包底咩???
咁你如果輸左, 你打算怎樣包底???

insider要作為整個合約的資金提供者, 即係佢要保住50張大期去到2010年6月30日, 過佐果個日子, 佢找哂數, 可以向我追數或分錢,我唔夠錢還,就申請破產, 即係2010年6月30日前張期指點都唔關我事, 佢要擔起護航責任... :bbs21: :bbs21: ..

呀大智哥乜禮原來真係反智架..... :discuz16: 真係愚者黎! :discuz09:

講埋輸左冇得賠....呀水跟禮玩呀!? :discuz18:

咁愚者哥哥都算係好人黎既 :bbs46: 係哥句講哥句 :discuz09:

唔似得喎咁壞 :bbs25:
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
頭像
lceman

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 6:36 pm

lceman 寫:
愚者 寫:
yyyleung 寫:

insider要作為整個合約的資金提供者, 即係佢要保住50張大期去到2010年6月30日, 過佐果個日子, 佢找哂數, 可以向我追數或分錢,我唔夠錢還,就申請破產, 即係2010年6月30日前張期指點都唔關我事, 佢要擔起護航責任... :bbs21: :bbs21: ..

呀大智哥乜禮原來真係反智架..... :discuz16: 真係愚者黎! :discuz09:

講埋輸左冇得賠....呀水跟禮玩呀!? :discuz18:

咁愚者哥哥都算係好人黎既 :bbs46: 係哥句講哥句 :discuz09:

HEHE..其實有好多人對我誤解遮, 我只係忠於自己既預測, 無他既... :inv168_01:
愚者

文章Mings » 週三 12月 30日, 2009年 6:38 pm

愚者 寫:
Insider 寫:
愚者 寫:你連咁少野都唔玩,就無謂大我啦...... :inv168_01: :inv168_01:

總之,你肯制,我叫乜都肯。
同錢有仇呀??

錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA
:bbs14: :bbs14:

KAKA....呢個盤IN大食硬你。。
你贏嘅分40%俾佢...
輸L左就你包底(連機票律師費),仲有埋保証金10皮,包有得收 :mrgreen:

IN大維一要做係出資,最多寫幾個大字 :bbs21:
Mings

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 6:47 pm

Mings 寫:
愚者 寫:
Insider 寫:總之,你肯制,我叫乜都肯。
同錢有仇呀??

錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA
:bbs14: :bbs14:

KAKA....呢個盤IN大食硬你。。
你贏嘅分40%俾佢...
輸L左就你包底(連機票律師費),仲有埋保証金10皮,包有得收 :mrgreen:

IN大維一要做係出資,最多寫幾個大字 :bbs21:

理論上係, 但如果恒指跌L佐5000點, 果50張大期佢要先付錢幫我護航, 下年6月30日後先可以向我追討..KAKA..跌5000點,即係50X50X5000=1250萬, 即係話6月30日前佢就算蝕佐1250萬, 都要幫我保住果50張大期唔俾佢斬... :inv168_01:
愚者

文章yyyleung » 週三 12月 30日, 2009年 7:25 pm

愚者 寫:
yyyleung 寫:
愚者 寫:呢個係無低押貸款....因為我唔係自願玩既...所以有議價能力.即係提出方要承擔100%信貸風險..kaka :inv168_01:

愚者真係愚者 :inv168_31:
yyyleung

文章greatsoup » 週三 12月 30日, 2009年 9:22 pm

愚者 寫:
yyyleung 寫:

50張,每張如果實質值一千萬多一點,即是.....
只講股票的Blog
http://realblog.zkiz.com/greatsoup

香港最多上市公司資訊的Blog之一
http://realblog.zkiz.com/greatsoup38
greatsoup

文章black-hawk » 週四 12月 31日, 2009年 12:04 am

Insider 寫:週五 7月 24, 2009 4:14 am
頒獎囉磨?!
嘩哈哈哈哈! :inv168_01: :inv168_01:
我打本俾你,50張大期,真的。
贏了我只分40% profit,輸了你要包底(只係本+律師費+機票;贏到cost亦全免)
要去律師樓搞合約,你名下有冇物業抵押??
快決定,唔使講廢話,我訂機票,okay??

yyyleung 寫:
愚者 寫:
yyyleung 寫:

愚者真係愚者 :inv168_31:

唔好再撐了, 姣bu 姣? 好很難睇呀...... :inv168_11:
頭像
black-hawk

文章冷血人 » 週四 12月 31日, 2009年 12:40 am

愚者 寫:
lceman 寫:
愚者 寫:insider要作為整個合約的資金提供者, 即係佢要保住50張大期去到2010年6月30日, 過佐果個日子, 佢找哂數, 可以向我追數或分錢,我唔夠錢還,就申請破產, 即係2010年6月30日前張期指點都唔關我事, 佢要擔起護航責任... :bbs21: :bbs21: ..

HEHE..其實有好多人對我誤解遮, 我只係忠於自己既預測, 無他既... :inv168_01:

忠於自已冇信心既預測?

信心大=>期指
信心細=>期權

以上都會輸

但用把口 永遠都唔會輸 :bbs46: 精神上 永遠是勝利的 :inv168_08:

Sorry 我忍唔住出聲 :inv168_12: :inv168_12:
上集劇本是

美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>

狂買實物保值。

下集劇本是?? !
頭像
冷血人

文章lewis » 週四 12月 31日, 2009年 2:41 am

冷血人 寫:
愚者 寫:
lceman 寫:呀大智哥乜禮原來真係反智架..... :discuz16: 真係愚者黎! :discuz09:

忠於自已冇信心既預測?

信心大=>期指
信心細=>期權

以上都會輸

但用把口 永遠都唔會輸 :bbs46: 精神上 永遠是勝利的 :inv168_08:

Sorry 我忍唔住出聲 :inv168_12: :inv168_12:

in 大出埋賭本都唔受
真係服左你:bbs46:
天行健,君子以自強不息。
頭像
lewis

文章愚者 » 週四 12月 31日, 2009年 12:05 pm

呀insider, 你制唔制呀,請回覆啦, 等佐你成日, 幫我護航50張大期到下年6月30日, 係就快d飛過黎簽約啦... :inv168_05: :inv168_05:
愚者

文章Natural » 週四 12月 31日, 2009年 2:03 pm

愚者 寫:呀insider, 你制唔制呀,請回覆啦, 等佐你成日, 幫我護航50張大期到下年6月30日, 係就快d飛過黎簽約啦... :inv168_05: :inv168_05:

:D 你都講明話輸左破產, 邊個同你玩, 都唔fair
你會唔會証明到俾in der 睇你還得起先??
如果得, 我諗in der 會同你玩
股市總是起起伏伏, 要懂得上山落山, 才能將財富轉移, 最緊要唔好俾人一鋪清袋!
衷心多謝一位前輩, 令我知道股市為何物, 啟發了我的人生, 我會努力, 不會放棄!
頭像
Natural

文章愚者 » 週四 12月 31日, 2009年 2:10 pm

Natural 寫:
愚者 寫:呀insider, 你制唔制呀,請回覆啦, 等佐你成日, 幫我護航50張大期到下年6月30日, 係就快d飛過黎簽約啦... :inv168_05: :inv168_05:

大佬呀, 你唔係無眼睇馬, 你睇返之前d post先啦, 我一早話唔玩, 係佢係要叫我玩, 我已經避L佐佢, 之後頂佢唔住先同佢哂冷, 佢要玩要話自己好L有錢Y MA, 咁咪俾個機會佢炫燿下0羅, 佢迫我玩, 條件緊係由我開, 你唔係想話我錯馬... :discuz01: :discuz01: :bbs50:
同埋佢係唔係吹水, 你知咩, 佢敢出黎簽約我就信佢唔係吹水... :inv168_01:
愚者

文章愚者 » 週四 12月 31日, 2009年 2:18 pm

其實168是非不分的人太多, 我都無L哂意見的... :inv168_05: :inv168_05: :inv168_11: :inv168_11: :discuz01: :discuz12: :discuz16:
愚者

文章Natural » 週四 12月 31日, 2009年 2:30 pm

Insider 寫:
大廢柴 寫:
Insider 寫:係!除了細路仔外,大約已知其餘是那2個

邊個係老吹,屎忽同神棍呢請問?
同細路仔無關喎好似

根據『I.D.精英』以尖端科技的電腦檔案去search "matching" records後,初步得出的matched records有:
1. 老吹9up~~~細路仔是其一(但matched records仲有不下10個)。
2. 神棍9up~~~精神(病)領袖非『易蕉大師』莫屬,但疑似record,至少仲有一個。
3. 屎忽9up~~~因為屎忽乃非尋常專用名詞,(而註明黃cf不在疑人檔案),故此電腦檔案只search到一個record!『哂屎忽』的盲柴。

雖然個個論壇都有人吹水, 但168真係好多高人, 我知有好多高手都唔出聲的 :lol:
我師父就係其中一個, 係佢叫我黎這裡睇的, 佢好少係度講野
在這裡真係學到好多野, 多謝各位, 新年快樂 :bbs41: :bbs41: :bbs41:
股市總是起起伏伏, 要懂得上山落山, 才能將財富轉移, 最緊要唔好俾人一鋪清袋!
衷心多謝一位前輩, 令我知道股市為何物, 啟發了我的人生, 我會努力, 不會放棄!
頭像
Natural

文章141 » 週四 12月 31日, 2009年 5:01 pm

愚者 寫:
Natural 寫:

大佬呀, 你唔係無眼睇馬, 你睇返之前d post先啦, 我一早話唔玩, 係佢係要叫我玩, 我已經避L佐佢, 之後頂佢唔住先同佢哂冷, 佢要玩要話自己好L有錢Y MA, 咁咪俾個機會佢炫燿下0羅, 佢迫我玩, 條件緊係由我開, 你唔係想話我錯馬... :discuz01: :discuz01: :bbs50:
同埋佢係唔係吹水, 你知咩, 佢敢出黎簽約我就信佢唔係吹水... :inv168_01:

同人鬧交互窒就無所謂,但係用期指打賭仲要包底咁就制唔過。
如果係有著數,其他人一早便爭住接呢份賭約啦。所以唔建議你參加呢份要包底的賭約。
如果賭D唔係自己果瓣既野,真係輸梗九成。不如加注在自己渣緊果幾隻股仲好喇。

2012 (3/1 18847, 10155 26/1 20504, 11410)
頭像

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客