其實呢樹有幾多人唔明莊股和指數股的分別

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 其實呢樹有幾多人唔明莊股和指數股的分別

文章Insider » 週三 12月 30日, 2009年 7:11 am

愚者 寫:
Insider 寫:
愚者 寫:你唔知就唔好亂q咁吹, 我既主力股有四隻, 你講果隻我押佐30%身家.而且係最早果隻, .其餘後來出現既分別押佐我70%身家, 5月份都基本部署好哂100%全倉... :inv168_01: :inv168_01:

DLM
你梗係話買埋#3313、#38啦 :discuz15:

你貼果D我係唔買既, 但我有一隻主力股價大都知, 唔知佢記唔記得. :discuz18: :discuz18: ..等恒指爆埋牛三再一次過講, 我有個怪癖,升L佐既股我通常食果時先會攞出黎認叻既, 你估我好似你咁咩...KAKA :bbs29: :bbs29:

事後講就一定係神了 :inv168_01: :inv168_01:
Man is what he reacts before God
頭像
Insider

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 7:15 am

Insider 寫:
愚者 寫:
Insider 寫:你真係7歲IQ
我飛來香港同你上律師樓作實,你怕乜?
但係你一旦口頭應承,恐防有一方縮沙,未起程前,我和你也同樣各付HKD100,000給168其中一個3rd party作保證金,
就faifai喇
那個縮沙,該保證金就歸對方
okay??

你連咁少野都唔玩,就無謂大我啦...... :inv168_01: :inv168_01:

總之,你肯制,我叫乜都肯。
同錢有仇呀??

錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA
:bbs14: :bbs14:
愚者

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 7:17 am

Insider 寫:
愚者 寫:
Insider 寫:DLM
你梗係話買埋#3313、#38啦 :discuz15:

你貼果D我係唔買既, 但我有一隻主力股價大都知, 唔知佢記唔記得. :discuz18: :discuz18: ..等恒指爆埋牛三再一次過講, 我有個怪癖,升L佐既股我通常食果時先會攞出黎認叻既, 你估我好似你咁咩...KAKA :bbs29: :bbs29:

事後講就一定係神了 :inv168_01: :inv168_01:

唔係事後講, 係有哂POST的.你推38和3313都係事後先咁興奮,我同你既興奮有乜分別呢???kaka :inv168_01: ..,而且我講佐不下數十次, 我話我買佐既股票係渣哂個牛市的.無吹水..KAKA
愚者

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 7:20 am

我都要訓, 吹幾句算啦...BYE BYE... :discuz18:
愚者

文章Insider » 週三 12月 30日, 2009年 7:20 am

愚者 寫:
Insider 寫:
愚者 寫:你連咁少野都唔玩,就無謂大我啦...... :inv168_01: :inv168_01:

總之,你肯制,我叫乜都肯。
同錢有仇呀??

錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA

你嫌大
我又就吓你
20張,條件一樣
制唔制??
一兩張就無謂喇。飛機票、hotel、時間do蝕埋
Man is what he reacts before God
頭像
Insider

文章gothra » 週三 12月 30日, 2009年 8:40 am

其實智哥咁肯定一定見32000, 點解唔deal?
In大不如offer廿張加10行紅字就吓佢啦,
既然佢咁insist要賭紅字...
頭像
gothra

文章Insider » 週三 12月 30日, 2009年 8:51 am

gothra 寫:其實智哥咁肯定一定見32000, 點解唔deal?

廿張加50行紅字又點話?? :mrgreen: :mrgreen:
至緊要佢敢贏!記住:佢冇本但分60% profit的
頭像
Insider

文章Natural » 週三 12月 30日, 2009年 9:52 am

gothra 寫:其實智哥咁肯定一定見32000, 點解唔deal?

不外乎四個原因:
1. 佢對自己冇信心
2. 佢冇膽
3. 佢個人好低調
4. 佢係吹緊水
股市總是起起伏伏, 要懂得上山落山, 才能將財富轉移, 最緊要唔好俾人一鋪清袋!
衷心多謝一位前輩, 令我知道股市為何物, 啟發了我的人生, 我會努力, 不會放棄!
頭像
Natural

文章KelvinY » 週三 12月 30日, 2009年 1:38 pm

der der 你咁玩老婆會唔會又唔俾你上 168 呀?
1. 人是信不過的
2. 現實可以操縱
3. 要有至少三個選擇先可以避免討論形成分化
4. 價值投資 = 看清事物本質
KelvinY

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 4:16 pm

Insider 寫:
愚者 寫:
Insider 寫:總之,你肯制,我叫乜都肯。
同錢有仇呀??

你嫌大
我又就吓你
20張,條件一樣
制唔制??

理論上有人俾錢我玩我係好開心的, 我唔係驚個指數下年中前去唔到30000, 而係驚中間被大戶震倉, 跌幾千點,買期指會被人迫倉的, 我現在100%買哂股票, 已無多餘錢, 如果你肯無條件幫我補倉到2010年6月30日唔俾佢斬都可以考慮下既(即係話就算去到下年2010年5月個市跌佐5000點, 你都要用你副身家幫我保住20張期指唔俾佢斬 :inv168_01: 我爛命一條怕乜q.. :inv168_01: :inv168_01: )
愚者

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 4:29 pm

愚者 寫:
Insider 寫:
愚者 寫:錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA

你嫌大
我又就吓你
20張,條件一樣
制唔制??

理論上有人俾錢我玩我係好開心的, 我唔係驚個指數下年中前去唔到30000, 而係驚中間被大戶震倉, 跌幾千點,買期指會被人迫倉的, 我現在100%買哂股票, 已無多餘錢, 如果你肯無條件幫我補倉到2010年6月30日唔俾佢斬都可以考慮下既(即係話就算去到下年2010年5月個市跌佐5000點, 你都要用你副身家幫我保住20張期指唔俾佢斬 :inv168_01: 我爛命一條怕乜q.. :inv168_01: :inv168_01: )

反正都係賭身家, 升到50張大期啦... :bbs03:
愚者

文章yyyleung » 週三 12月 30日, 2009年 5:02 pm

愚者 寫:
Insider 寫:
愚者 寫:錢我就唔會同你玩勒,, 贏牙校就OK啦...KAKA....你玩無限大...我邊夠你玩...咁就作實果"十句朵"啦, 成交...KAKA

你嫌大
我又就吓你
20張,條件一樣
制唔制??

用你 100% 的股票夠唔夠做番個抵押 ? :inv168_01: :inv168_01: inv168_27: :inv168_27:
yyyleung

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 5:05 pm

yyyleung 寫:
愚者 寫:
Insider 寫:你嫌大
我又就吓你
20張,條件一樣
制唔制??

用你 100% 的股票夠唔夠做番個抵押 ? :inv168_01: :inv168_01: inv168_27: :inv168_27:

呢個係無低押貸款....因為我唔係自願玩既...所以有議價能力.即係提出方要承擔100%信貸風險..kaka :inv168_01:
愚者

文章yyyleung » 週三 12月 30日, 2009年 5:25 pm

愚者 寫:
yyyleung 寫:
愚者 寫:理論上有人俾錢我玩我係好開心的, 我唔係驚個指數下年中前去唔到30000, 而係驚中間被大戶震倉, 跌幾千點,買期指會被人迫倉的, 我現在100%買哂股票, 已無多餘錢, 如果你肯無條件幫我補倉到2010年6月30日唔俾佢斬都可以考慮下既(即係話就算去到下年2010年5月個市跌佐5000點, 你都要用你副身家幫我保住20張期指唔俾佢斬 :inv168_01: 我爛命一條怕乜q.. :inv168_01: :inv168_01: )

呢個係無低押貸款....因為我唔係自願玩既...所以有議價能力.即係提出方要承擔100%信貸風險..kaka :inv168_01:

乜唔係你贏左一齊分錢, 輸左要包底咩???
咁你如果輸左, 你打算怎樣包底???
yyyleung

文章愚者 » 週三 12月 30日, 2009年 5:34 pm

yyyleung 寫:
愚者 寫:
yyyleung 寫:

乜唔係你贏左一齊分錢, 輸左要包底咩???
咁你如果輸左, 你打算怎樣包底???

insider要作為整個合約的資金提供者, 即係佢要保住50張大期去到2010年6月30日, 過佐果個日子, 佢找哂數, 可以向我追數或分錢,我唔夠錢還,就申請破產, 即係2010年6月30日前張期指點都唔關我事, 佢要擔起護航責任... :bbs21: :bbs21: ..
愚者

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客