決定買D#500天地數碼

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 決定買D#500天地數碼

文章rs4 » 週五 10月 23日, 2009年 11:14 am

swell 寫:
rs4 寫:
swell 寫:走勢係預期之外,穿0.58會止蝕!
會唔會定0.55好d?

最後防線55,穿左就大鑊,不過短期隻野冇乜動力,可能係0.6左右行。
市越顛呢d股越冇動力,我冇睇得咁淡,5粒神大位唔會咁易穿但短線對佢亦不會有咩期望
贏左唔志在 輸左唔爭在

圖檔
頭像
rs4

文章swell » 週五 10月 23日, 2009年 11:19 am

rs4 寫:
swell 寫:
rs4 寫:會唔會定0.55好d?

最後防線55,穿左就大鑊,不過短期隻野冇乜動力,可能係0.6左右行。
市越顛呢d股越冇動力,我冇睇得咁淡,5粒神大位唔會咁易穿但短線對佢亦不會有咩期望

呢隻計基本唔應該咁差但走勢就真係麻麻,諗緊學大佬沽弱勢股加碼贏錢果D股!
本人撰文目的僅供參考和交流之用,並不構成邀請、宣傳、誘使、建議或推薦買賣文中所述的任何證券!
頭像
swell

文章swell » 週五 10月 23日, 2009年 12:51 pm

止蝕鳥,加碼贏緊錢果隻,天地晒碼妳好野! :inv168_07:
本人撰文目的僅供參考和交流之用,並不構成邀請、宣傳、誘使、建議或推薦買賣文中所述的任何證券!
頭像
swell

文章天行者 » 週五 10月 23日, 2009年 11:02 pm

swell 寫:止蝕鳥,加碼贏緊錢果隻,天地晒碼妳好野! :inv168_07:

明智之舉. :bbs46:
頭像
天行者

文章kpchg4 » 週五 10月 23日, 2009年 11:31 pm

天行者 寫:
swell 寫:止蝕鳥,加碼贏緊錢果隻,天地晒碼妳好野! :inv168_07:

天地數碼擬出售機頂盒業務
【23:05】2009年10月23日

【on.cc專訊】天地數碼(00500)公布,今天與收購方訂立協議,內容有關出售集團的機頂盒業務,而有關出售可能構成非常重大出售事項。集團將根據上市規則儘快就出售事宜刊發詳細公告。

:inv168_09:
kpchg4

文章swell » 週六 10月 24日, 2009年 10:27 pm

kpchg4 寫:
天行者 寫:

【on.cc專訊】天地數碼(00500)公布,今天與收購方訂立協議,內容有關出售集團的機頂盒業務,而有關出售可能構成非常重大出售事項。集團將根據上市規則儘快就出售事宜刊發詳細公告。

唔係丫嗎!咁都得! :shock:
頭像
swell

文章天行者 » 週一 10月 26日, 2009年 10:54 am

swell 寫:
kpchg4 寫:
天行者 寫:

呢個算係好消息定壞消息?
頭像
天行者

文章swell » 週一 10月 26日, 2009年 12:43 pm

天行者 寫:
swell 寫:
kpchg4 寫:

要睇作價,同埋會唔會派現金!
頭像
swell

文章天行者 » 週一 10月 26日, 2009年 3:04 pm

swell 寫:
天行者 寫:
swell 寫:

要睇作價,同埋會唔會派現金!

睇走勢應該唔多會. :inv168_26:
頭像
天行者

文章swell » 週二 10月 27日, 2009年 1:34 pm

DKLM係咪連妳都玩我呀? :bbs12: :bbs12: :bbs12:
頭像
swell

文章天行者 » 週二 10月 27日, 2009年 8:39 pm

出咗作價未?
頭像
天行者

文章mf388 » 週二 11月 3日, 2009年 9:29 am

<匯港通訊> 天地數碼(00500)宣布,出售機頂盒業務,總代價將介乎1.08-3.43億元。該
股申請今早復牌。

根據股份收購協議,天地數碼將出售億添國際100%權益,代價1元(相當於億添於交割時之資產
淨值)另加100萬美元(780萬元)(相當於不競爭承諾之代價)。收購方將促使億添於交割日期
後20個營業日內,以現金向賣方償還500萬美元股東貸款。

此外,根據資產購買協議,天地數碼須將機頂盒業務及機頂盒資產轉讓予億添,收取之總代價
為1.13億人民幣(1.27億元),扣除任何機頂盒存貨差額另加定期調整付款。股份收購協議及
資產購買協議項下之總代價將介乎1.08-3.43億元。

天地數碼計畫將出售所得款項淨額及不競爭承諾之所得淨額不超過3.3億元中的1.22億元用
作發展有線電視雙向改造及數字電視應用程式支援系統及軟件,餘下不逾2.08億元,目前未有
特定計畫,並可能用作一般營運資金。天地數碼估計將因出售事項及有條件接收/中間件特許
貴錄得會計收益2.73億元。
圖檔
mf388

文章caca » 週二 11月 3日, 2009年 10:03 am

:arrow_u: 33.3333% $0.76 :shock: :shock:
~~~yEAr tWo O oNE fIVe~~~
http://cacautopia.blogspot.com
頭像
caca

文章swell » 週二 11月 3日, 2009年 2:17 pm

DKLM , Run chicken Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

will not buy back before #500 down to $0.55

have been considering to buy some #79 instead.
頭像
swell

文章stanlok » 週二 11月 3日, 2009年 4:10 pm

停牌前入左,swell 大大走無跟走,今朝吃了,謝swell 大大,79 早幾日0.36 入左少少!
stanlok

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客