與"MAJOR"再續前緣

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 與"MAJOR"再續前緣

文章stanlok » 週二 10月 13日, 2009年 4:03 pm

se7en 寫:
聰明仔 寫:現價唔算升左好多, 市值合理, 新股東往績良好, 值博

:bbs46: :bbs46: :bbs03:

呢鋪真係變肥仔聰了! :bbs46:
stanlok

文章putguy » 週二 10月 13日, 2009年 4:19 pm

stanlok 寫:
se7en 寫:
聰明仔 寫:現價唔算升左好多, 市值合理, 新股東往績良好, 值博

:bbs46: :bbs46: :bbs03:

呢鋪真係變肥仔聰了! :bbs46:

2日 100%, 有無Ching跟左?
圖檔圖檔圖檔圖檔
頭像
putguy

文章聰明仔 » 週三 10月 14日, 2009年 10:27 am

呢D股好難估頂, 賺佢唔盡的, 不妨邊升邊放
頭像
聰明仔

文章se7en » 週三 10月 14日, 2009年 10:36 am

聰明仔 寫:呢D股好難估頂, 賺佢唔盡的, 不妨邊升邊放

0.4 :inv168_35:
本人留言純粹個人意見, 並非任何投資建議。
頭像
se7en

文章阿牛2 » 週三 10月 14日, 2009年 10:36 am

聰明仔今次真係威盡, 回想去年, 我估你一定別有一番知味在心頭掛. :oops:
頭像
阿牛2

文章阿牛2 » 週三 10月 14日, 2009年 10:40 am

se7en 寫:

05年靠佢+8228 贏層首期

今次跟唔到真係冇哂股運啦我 :bbs10:
頭像
阿牛2

文章聰明仔 » 週三 10月 14日, 2009年 10:43 am

阿牛2 寫:

聰明仔今次真係威盡, 回想去年, 我估你一定別有一番知味在心頭掛. :oops:

炒股票係咁架啦, 玩玩下會唔記得左點玩, 間中都要交番學費, 最緊要唔好輸晒就得
頭像
聰明仔

文章se7en » 週三 10月 14日, 2009年 10:45 am

阿牛2 寫:
se7en 寫:

05年靠佢+8228 贏層首期

今次跟唔到真係冇哂股運啦我 :bbs10:

0.42清晒..多謝聰哥
頭像
se7en

文章聰明仔 » 週三 10月 14日, 2009年 10:45 am

頭先掃到清晒版, 短線可能差唔多了, 佢要再升就由佢升啦
頭像
聰明仔

文章hkils2001 » 週三 10月 14日, 2009年 12:53 pm

我睇住佢由上星期三開始升足三倍, 好痛心臨升前一分鐘放了, 真係人都癲! 如果唔係賺到幾個月人工啦 :bbs37:

如果個post早一日出黎就好了...... :discuz03:
本人發表的一切文章和貼圖,絕對不構成任何買賣邀請或建議
高峰是為了感激生命,低谷是為了學習生活。
Quote of the Year - "Don't buy gold, it's not backed by anything."
頭像
hkils2001

文章冷血人 » 週六 10月 17日, 2009年 12:34 pm

多謝 執左 1皮 :mrgreen:

不過未夠填845 個氹 :inv168_35:
上集劇本是

美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>

狂買實物保值。

下集劇本是?? !
頭像
冷血人

文章天行者 » 週六 10月 17日, 2009年 1:22 pm

【港股快訊】ROJAM(008075-HK)抽升24%,連升6日累升逾2倍

財華社香港新聞中心。

ROJAM今早股價向上,今早股價最高造0.435元,抽升47%,最新報0.365元,升24%,成交額1,303萬元,已連升6個交易日,股價已累升2.4倍,

ROJAM於本月初公布股本重組、遷冊及配股集資等建議,以每股0.1元,配售最多3.8億股,集資最多3,800萬元,估計淨額3,720萬元,擬撥作一般營運資金及其他中國新投資項目;配售價較股份停牌前0.108元折讓7.41%,配售股份佔擴大後股本約16.48%。

此外,ROJAM建議,將公司由開曼群島遷冊至百慕達,並擬進行股本重組,將每股已發行現有股份之面值由每股0.1元削減至0.01元的新股份,再向獨立第三方陳振權發行2,500萬元可換股債券及以250萬元授出2.5億份購股權。換股債及購股權兌換價為每股新股份0.05元,倘悉數行使,將分別發行5億及2.5億股新股份,佔經擴大後已發行股本18.68%及9.34%;悉數行使購股權將可額外集資1,250萬元。

估唔到配完股一個禮拜就郁手. :inv168_26:
頭像
天行者

文章se7en » 週四 10月 29日, 2009年 11:56 am

0.19x再續多次, 0.19 cut :inv168_09:
頭像
se7en

文章老夷第一富 » 週四 10月 29日, 2009年 3:28 pm

哩隻股帶歇本富於骷髏會的睇淡有獎嬴了三千分. :bbs14: :bbs14: :bbs14: :bbs14: :bbs14:
寒冬渡過中
頭像
老夷第一富

文章black-hawk » 週五 1月 22日, 2010年 4:22 pm

今日臨尾急跌25%, 有冇C兄知道乜事? :inv168_07: (唔會執笠卦... :bbs20: )
頭像
black-hawk

上一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客