跳船潮

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 跳船潮

文章hw » 週三 4月 29日, 2009年 11:24 pm

greatsoup 寫:
大廢柴 寫:
hw 寫:
有一粒好重要既數 confirm 唔到, 開唔到 board meeting... :bbs36:

假cash, 假ar, 假turnover,話唔定假fixed assets.

哥哥已經番福建,弟弟還會遠嗎?

弟弟在香港, 比DTT玩緊. 另外有財團等緊做野. 睇下好啦...
頭像
hw

文章hotspot » 週四 4月 30日, 2009年 9:29 am

易陸生生 :discuz04:
喎唔豬呀,喎講既全部都係亂古

估錯左唔巧插得貢應 :inv168_01:
我 Hotspot 係 Blogspot 開咗個「薄 lock」,多謝豬持 :mrgreen:
http://hotspotttt.blogspot.com/
頭像
hotspot

文章大廢柴 » 週四 4月 30日, 2009年 9:39 am

2633我唔明佢點解唔復牌囉
我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺左果一萬幾千,我試過,但係出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢只係攞少少錢出黎,攞少少時間,炒起個樓市就不停o係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要D乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通嘅樓!點解佢地要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為D有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!! 《創世紀》許文彪

呢個世界上所有投資決定都可以用屎忽痕黎解釋。
大廢柴筆記

人之初自傳 viewtopic.php?f=24&t=52182
人神棍炒股自省篇 viewtopic.php?f=24&t=21995
頭像
大廢柴

文章hotspot » 週四 4月 30日, 2009年 10:00 am

大廢柴 寫:2633我唔明佢點解唔復牌囉

自稱仲L緊其他方案......

凍過水 :discuz16:
喎唔豬呀,喎講既全部都係亂古

估錯左唔巧插得貢應 :inv168_01:
我 Hotspot 係 Blogspot 開咗個「薄 lock」,多謝豬持 :mrgreen:
http://hotspotttt.blogspot.com/
頭像
hotspot

文章Cory » 週一 5月 4日, 2009年 1:24 pm

味丹國際(控股)有限公司(「本公司」)董事會(「董事會」)宣佈,由於王肇樹先生已屆退
休年齡及希望投放更多時間於其家庭,故辭任本公司執行董事、營運總監兼提名委員會
成員,自二零零九年五月一日起生效。王先生已確認,彼與董事會並無任何意見分歧,亦
無任何其他有關其辭任之事宜需提請本公司股東注意。
Cory

文章strategic » 週五 1月 22日, 2010年 9:25 am

bunacko 寫:趙海 754 執到及副煮食辭任

bunacko 寫:
由 bunacko » 週五 1月 02, 2009 7:36 pm

趙海 754 執到及副煮食辭任

睇黎....呢間野........... :roll:

財話短說
合生行政總裁辭職
2010年01月22日

▲合生創展( 754)行政總裁離職,集團昨公佈陳長纓(圖)已辭任執行董事兼行政總裁職務,昨日起生效,理由是擬投放更多時間於其個人事務。集團副總裁廖若清已獲委任為執行董事,即日生效。

圖檔
Just because something is inevitable, doesn't mean it's imminent.
Things that you expect to happen usually take longer than you expect;
but, once they get under way, they unfold much more quickly.
Now, it is unfolding..........

圖檔 vs 圖檔
頭像
strategic

上一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客