跳船潮

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 跳船潮

文章hw » 週四 12月 18日, 2008年 9:51 am

天行者 寫:有現金及現金等值物7.93億 元,照計應該夠輸,咁都要走佬?

咁家陣全員跳船, 你應為只係 "輸打贏要" 定係 "另有內情" 呢 ?

聽講已經有董事去左報官府
最後由 hw 於 週四 12月 18日, 2008年 10:06 am 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
hw

文章大廢柴 » 週四 12月 18日, 2008年 9:59 am

hw 寫:
天行者 寫:有現金及現金等值物7.93億 元,照計應該夠輸,咁都要走佬?

咁家陣全員跳船, 你應為只係 "輸打贏要" 定係 "另有內情" 呢 ?

呢d高現金福x股,咁多錢又唔派左佢,我認為隻隻都有問題
我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺左果一萬幾千,我試過,但係出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢只係攞少少錢出黎,攞少少時間,炒起個樓市就不停o係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要D乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通嘅樓!點解佢地要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為D有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!! 《創世紀》許文彪

呢個世界上所有投資決定都可以用屎忽痕黎解釋。
大廢柴筆記

人之初自傳 viewtopic.php?f=24&t=52182
人神棍炒股自省篇 viewtopic.php?f=24&t=21995
頭像
大廢柴

文章strategic » 週四 12月 18日, 2008年 10:00 am

hw 寫:

可能遇到海盜 :bbs30:
Just because something is inevitable, doesn't mean it's imminent.
Things that you expect to happen usually take longer than you expect;
but, once they get under way, they unfold much more quickly.
Now, it is unfolding..........

圖檔 vs 圖檔
頭像
strategic

文章Alydar78 » 週四 12月 18日, 2008年 10:32 am

strategic 寫:
hw 寫:

可能遇到海盜 :bbs30:

又或者係預見天下即將大亂,所以 withdraw 晒啲現銀,一半買咗實金,然後闔家大小匿晒去非洲唔知邊度...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Monstra mihi pecuniam!
頭像
Alydar78

文章益力多 » 週四 12月 18日, 2008年 11:19 am

金蟬脫殼…拎哂d錢番大陸…撤換財務總監…管理層表示不知悉…停牌
益力多

文章大廢柴 » 週四 12月 18日, 2008年 11:28 am

http://www.hkexnews.hk/listedco/listcon ... 215017.pdf

我初初剩係睇到佢話停牌,睇唔到佢下面段野!
我唔係無試過,我試過安份守己,日搏夜搏,賺左果一萬幾千,我試過,但係出面果班人,出面果班人呀,佢地識建築識起樓咩?佢只係攞少少錢出黎,攞少少時間,炒起個樓市就不停o係度賺大錢,咁叫公平咩!你出去問下人,是但問一個人,問下佢地想要D乜野!佢地答案好簡單,只係想要一間好普通好普通嘅樓!點解佢地要用成世人嘅時間去供一層樓呀?因為D有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!! 《創世紀》許文彪

大廢柴筆記

人之初自傳 viewtopic.php?f=24&t=52182
人神棍炒股自省篇 viewtopic.php?f=24&t=21995
頭像
大廢柴

文章ok » 週四 12月 18日, 2008年 12:55 pm

联会証監唔係實班賊嘅咩 :evil:
金融中心,唉...同老美一樣...大小騙局。 :bbs26:
頭像
ok

文章strategic » 週一 12月 29日, 2008年 2:04 pm

王少蘭辭任中國海澱(0256)副主席及執行董事職位,即日生效

《經濟通通訊社29日專訊》中國海澱(00256)董事會宣布,王少蘭辭任集團副主席
及執行董事職務,以專注於其他個人及商業職能,自今日起生效。王氏已確認其與董事會之間並
無任何分歧,且概無任何與其辭任有關之事宜須知會集團股東。
Just because something is inevitable, doesn't mean it's imminent.
Things that you expect to happen usually take longer than you expect;
but, once they get under way, they unfold much more quickly.
Now, it is unfolding..........

圖檔 vs 圖檔
頭像
strategic

文章strategic » 週一 12月 29日, 2008年 2:30 pm

建行副行長羅哲夫辭任
香港 (XFN-ASIA) - 建行(939.HK)宣布, 該行董事兼副行長羅哲夫向董事會提出辭呈, 本月26日起生效。
建行表示, 羅哲夫已確認與董事會沒有不同意見, 將依法嚴守建行商業秘密, 並繼續關注建行的改革和發展。

圖檔 vs 圖檔
頭像
strategic

文章bunacko » 週一 12月 29日, 2008年 2:59 pm

2328 非執董辭任
純屬個人意見, 並非買賣邀請或建議.

'I know u believe u understand what u think I said, but I'm not sure u realise that what u heard is not what I meant. '......alan greenspan

"至於你信不信,我反正信了. 那現在怎麼辦? 我只能說,它就是發生了。"
bunacko

文章益力多 » 週一 12月 29日, 2008年 4:43 pm

佢地唔想幫手做數 :inv168_06: :?:
益力多

文章bunacko » 週一 12月 29日, 2008年 4:51 pm

做數要坐監, 唔做死9梗. 急流湧退此其時也. :mrgreen:

'I know u believe u understand what u think I said, but I'm not sure u realise that what u heard is not what I meant. '......alan greenspan

"至於你信不信,我反正信了. 那現在怎麼辦? 我只能說,它就是發生了。"
bunacko

文章bunacko » 週三 12月 31日, 2008年 9:07 am

603 執董辭任

bunacko

文章殘劍 » 週三 12月 31日, 2008年 9:55 am

hw 寫:
ochow 寫:好似手持次按資產 :bbs33:

同 "德國佬" 對賭輸左唔認數, 年報有資料既.

想請教問阿hw 哥,大家樂係咪話823上市時買過做對沖?後來沽晒?
請問年報邊度睇到架?我搵左幾年都搵唔到?
:inv168_07:
部份所謂愛中國人仕只關心三件事:歌功頌德舔官菊,罵老百姓多事,醜化外國。這也就是五毛們所謂『愛國』的全部內容
本人在inv168.com 的留言,全屬廢話,並不構成買賣邀約。

圖檔圖檔
頭像
殘劍

文章大廢柴 » 週三 12月 31日, 2008年 10:12 am

大廢柴筆記

頭像
大廢柴

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客