貓貓學炒股_開倉實戰編

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 貓貓學炒股_開倉實戰編

文章catcat » 週三 10月 7日, 2009年 10:22 pm

bluenemo 寫:
catcat 寫:悶到死, 開左期指戶口又做唔到 put.

今日為有再買多兩萬股老千股 #690 @ 0.68 解下悶. 希望可以在 0.8X 比左我沽左佢先跌. :mrgreen:

唔明點解做唔到put?唔到價?

因為覺得個市未似會大跌住, 仍是上落格局, 所以未開始沽期指, 否則要捱價很辛苦.
catcat

文章天行者 » 週三 10月 7日, 2009年 10:43 pm

catcat 寫:今日終於少少地買左20萬股#690 @0.064.
準備合共用五萬元做賭注, 分三至四注入貨, 預輸兩皮便止蝕.
買這隻股票, 只是近來實在太悶,買返隻投機股玩下解下悶. 我知道風險很高, 贏是幸運, 輸是應該.
上次買 #1159, 又係當過澳門賭錢, 點知幸運地贏左一皮野. 今次又賭過, 唔知會否輸返比佢.
但賭仔應該沒有好下場的.

上個月有日升上$1.2x有冇走到? :shock:
頭像
天行者

文章catcat » 週三 10月 7日, 2009年 10:57 pm

cosmonarch 寫:
bluenemo 寫:
catcat 寫:悶到死, 開左期指戶口又做唔到 put.

今日為有再買多兩萬股老千股 #690 @ 0.68 解下悶. 希望可以在 0.8X 比左我沽左佢先跌. :mrgreen:

今日跌到 0.6~~你今日止左未呀?

我預左五萬元入貨, 亦預左輸兩皮野比佢, 我現在都希望見到佢一兩天內突然大跌 40-50% 見0.3x.

這只老千股的同系巳爆煲, 呢隻都應該唔會有好結果, 所以不要跟買, 跌吉都很多人在 $1 的位坐艇.
catcat

文章catcat » 週三 10月 7日, 2009年 11:00 pm

天行者 寫:
catcat 寫:今日終於少少地買左20萬股#690 @0.064.
準備合共用五萬元做賭注, 分三至四注入貨, 預輸兩皮便止蝕.
買這隻股票, 只是近來實在太悶,買返隻投機股玩下解下悶. 我知道風險很高, 贏是幸運, 輸是應該.
上次買 #1159, 又係當過澳門賭錢, 點知幸運地贏左一皮野. 今次又賭過, 唔知會否輸返比佢.
但賭仔應該沒有好下場的.

上個月有日升上$1.2x有冇走到? :shock:

我買左後都沒有升過 1.2x, :inv168_07:
catcat

文章cosmonarch » 週五 10月 9日, 2009年 5:07 pm

catcat 寫:
cosmonarch 寫:
bluenemo 寫:

今日跌到 0.6~~你今日止左未呀?

我預左五萬元入貨, 亦預左輸兩皮野比佢, 我現在都希望見到佢一兩天內突然大跌 40-50% 見0.3x.

這只老千股的同系巳爆煲, 呢隻都應該唔會有好結果, 所以不要跟買, 跌吉都很多人在 $1 的位坐艇.

[大手成交]聯康生物科技集團(00690)在上午10:03出現大手買入,成交量為300萬,成交價為港幣$0.6,涉資180萬。至目前為止,股價無升跌,今日最高價為$0.6,而最低價為$0.57,總成交量為1.479千萬股,總成交金額港幣$861.99萬。

今日收報0.59~~好似回緊氣....好似Lo
祝你好運........
cosmonarch

文章catcat » 週二 10月 13日, 2009年 12:41 am

catcat 寫:算啦, 諗清楚, 都係唔好咁執著, $1.38 沽左套現算吧.
現在只餘下一些 BAC.

看到 近來 #2008 在 $1.0x 有成交推上, 有幾天也高收. 我估是有心人想推高股價. 這公司呢幾年都賺錢, 如回一點約去到 $1.2, 我會開始買一些玩波波. 暫定分 4-5 注資金, 每次約 1 萬股. (但留意, 這個不是建議, 因我呢隻傻貓不懂選股的, 現在只是用一點資金去做買賣解下悶 及考驗下自己.

呢隻 #2008 今天曾經上到 $1.81, 走寶了. :inv168_07:
catcat

文章catcat » 週一 10月 26日, 2009年 11:18 pm

Oct 22 bought BAC @16.10 x 200
catcat

文章catcat » 週一 10月 26日, 2009年 11:36 pm

Oct 26 bought BAC@15.47 x 100
catcat

文章catcat » 週三 10月 28日, 2009年 2:47 am

Oct 27 bought BAC@15.10 x 200
catcat

文章kleeee » 週三 10月 28日, 2009年 3:01 am

貓大開始密密咁入貨
:oops: :oops:
kleeee

文章catcat » 週三 10月 28日, 2009年 9:02 pm

kleeee 寫:貓大開始密密咁入貨
:oops: :oops:

呢 D 只係補回之前沽左的貨, 目標儲返 2,000 股用來炒波幅, 仍未敢大手買貨住. :mrgreen:
catcat

文章kleeee » 週四 10月 29日, 2009年 2:37 am

貓大大
如果有大行動記著唔好忘記UPDATE窩啊~
今日一開BALL就CUT LOST晒 :inv168_07: :inv168_07:
下午睇完仲跌得勁 :shock: :shock:
kleeee

文章catcat » 週五 10月 30日, 2009年 12:28 am

kleeee 寫:貓大大
如果有大行動記著唔好忘記UPDATE窩啊~
今日一開BALL就CUT LOST晒 :inv168_07: :inv168_07:
下午睇完仲跌得勁 :shock: :shock:

收到, 你見到我買 1,000 股或以上, 才代表我開始大手入貨. :mrgreen:
catcat

文章catcat » 週五 10月 30日, 2009年 12:29 am

sold BAC@15.40 x 200
catcat

文章kleeee » 週五 10月 30日, 2009年 12:39 am

catcat 寫:sold BAC@15.40 x 200

一日就賺一轉
真係唔差
kleeee

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客