可能係最平的佣金收費 - i-access

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 可能係最平的佣金收費 - i-access

文章Avatar of Will » 週五 6月 6日, 2008年 3:37 pm

有冇人真係開咗戶?
本人所發表之內容概為虛言。 閣下閱後所作之任何決定概與本人無涉。
頭像

文章se7en » 週五 6月 6日, 2008年 6:24 pm

用左一個星期, 都唔太差, 買賣時有即時報價睇, 個投資組合有埋買入價, 呢2點好過致富, 不過買賣股票期權要等多個月,驚既就叫齊屋企人開多幾個戶口, 每個入15萬炒..咁就pk 都有得賠囉 :bbs01:
本人留言純粹個人意見, 並非任何投資建議。
頭像
se7en

文章阿牛2 » 週五 6月 6日, 2008年 7:20 pm

se7en 寫:用左一個星期, 都唔太差, 買賣時有即時報價睇, 個投資組合有埋買入價, 呢2點好過致富, 不過買賣股票期權要等多個月,驚既就叫齊屋企人開多幾個戶口, 每個入15萬炒..咁就pk 都有得賠囉 :bbs01:

等我都準備開戶先
頭像
阿牛2

文章天行者 » 週五 6月 6日, 2008年 8:34 pm

se7en 寫:用左一個星期, 都唔太差, 買賣時有即時報價睇, 個投資組合有埋買入價, 呢2點好過致富, 不過買賣股票期權要等多個月,驚既就叫齊屋企人開多幾個戶口, 每個入15萬炒..咁就pk 都有得賠囉 :bbs01:

期權有冇得賠?
頭像
天行者

文章殘劍 » 週六 6月 7日, 2008年 10:12 pm

五蟹集團 寫:好似甘泉 ...... :wink:

正想講,你快過我....
:bbs11:

競爭咁大,d 經紀行都唔係咁賺緊暴利,一般都做唔到呢d 價。
維皮始終要成本,租金,電腦(佢地套野唔平啦),水電人工雜費,呢d 野無得假的。
有乜事衰左真係得不償失!
部份所謂愛中國人仕只關心三件事:歌功頌德舔官菊,罵老百姓多事,醜化外國。這也就是五毛們所謂『愛國』的全部內容
本人在inv168.com 的留言,全屬廢話,並不構成買賣邀約。

圖檔圖檔
頭像
殘劍

文章mr-dean » 週六 6月 7日, 2008年 10:49 pm

se7en兄,同道wor! I have both致富and一通。平ma! :mrgreen:
有勢,垃圾都係好股;冇勢,好股都可以係垃圾。我的只是9up,不是投資/機建議。
頭像
mr-dean

文章mr-dean » 週六 6月 7日, 2008年 11:17 pm

其實也不用argue,我己見好posts(在不同forum)說這公司。我亦見有反對者叫人post幾個理由為何要用這。(洗唔洗寫個report或proposal?) :leo20:

very simple: 有信心米用,冇信心米唔好用。 :bbs14:

我見佢有牌,米用law,唔放多錢,如炒and賺到旣,米得閒draw下錢,減風險law! :oops:

所以我亦明白為何仍有人在[獅子]和[痕身]買股票,貪佢地收費貴和出牌慢乎? 正如有人愛買大股,有人愛買細股。其實,大細一樣有風險。貝記米一樣要執笠賣盤。 :mrgreen:
有勢,垃圾都係好股;冇勢,好股都可以係垃圾。我的只是9up,不是投資/機建議。
頭像
mr-dean

文章阿牛2 » 週六 6月 7日, 2008年 11:27 pm

mr-dean 寫:其實也不用argue,我己見好posts(在不同forum)說這公司。我亦見有反對者叫人post幾個理由為何要用這。(洗唔洗寫個report或proposal?) :leo20:

very simple: 有信心米用,冇信心米唔好用。 :bbs14:

我見佢有牌,米用law,唔放多錢,如炒and賺到旣,米得閒draw下錢,減風險law! :oops:

所以我亦明白為何仍有人在[獅子]和[痕身]買股票,貪佢地收費貴和出牌慢乎? 正如有人愛買大股,有人愛買細股。其實,大細一樣有風險。貝記米一樣要執笠賣盤。 :mrgreen:

其實致富數年前已知道一點

手續費愈平, 賭徒只會賭多幾轉.................所以致富成行成市了
頭像
阿牛2

文章殘劍 » 週日 6月 8日, 2008年 12:12 am

MCI 寫:
天行者 寫:
邊間經紀行可以同一隻股既buy /sell order grp 做一個來計?

好多都係, eg, 海雞, 爛話, 等等....

我用匙褲都係,咁我果次換d 禮物,佢地仲會主動走你打電話去盤房夾埋一張單。
部份所謂愛中國人仕只關心三件事:歌功頌德舔官菊,罵老百姓多事,醜化外國。這也就是五毛們所謂『愛國』的全部內容
本人在inv168.com 的留言,全屬廢話,並不構成買賣邀約。

圖檔圖檔
頭像
殘劍

文章殘劍 » 週日 6月 8日, 2008年 12:14 am

mr-dean 寫:其實也不用argue,我己見好posts(在不同forum)說這公司。我亦見有反對者叫人post幾個理由為何要用這。(洗唔洗寫個report或proposal?) :leo20:

我絕對尊重你的選擇權。
但真係想知佢個服務係點,早排 interactive 起度都比人鬧。
可唔可以講多d ,例如速度,介面方便程度?入錢取錢會唔會好煩?

圖檔圖檔
頭像
殘劍

文章Dr.Hunter » 週日 6月 8日, 2008年 12:27 am

mr-dean 寫:

You are right, all right view!

憑乜野估人地一定好快就會撿笠?控制好你自己的風險米得囉!

hunter

:!:
“天下熙熙,皆為利來;天下攘攘,皆為利往” - 司馬遷《史記‧貨殖列傳》
本人所有所講所述一定係錯或不真實,只是夢寐囈語,並非推薦,不可相信。絕不要當真! 否則就是白痴!! 連參考都不可以用。更不構成要約、招攬或邀請、誘使、任何不論種類或形式之申述或訂立任何建議及推薦,讀者務請運用個人獨立思考能力自行作出投資決定。如因相關言論招致損失,概與本作者無涉。
頭像
Dr.Hunter

文章mr-dean » 週日 6月 8日, 2008年 8:18 am

殘劍 寫:我絕對尊重你的選擇權。
但真係想知佢個服務係點,早排 interactive 起度都比人鬧。
可唔可以講多d ,例如速度,介面方便程度?入錢取錢會唔會好煩?

其實我初時用這都是[賊佬試沙煲]。 :bbs51: 所以明白buddies們常問有冇人用這。正如我想買一些股,但信心不足,就post出來問各buddies意見一樣,因我信心不足law。 :leo04:

本來之前我對interactive都有D興趣,但見劣評,所以放棄。 :roll:

至於佢,[一東]出牌幾快(計平時,不是一開市那段),我個人覺得快過[致褲],但不用同[痕身]比了。 :bbs09: 當然如第時多人用[一東],就唔知比較了。 :oops: 介面好簡單,你可以話好[流],亦可以說[簡單就是美],我算是後者,我主要buy/sell o者! :bbs04: 我入錢用PPS,印象中隔曰入戶;取錢用佢web interface click下,自動入cheque你戶口。我成功攞過錢。 :bbs04:

至於再問佢執唔執笠o架。我就唔知啦:mrgreen: ,因冇人保證任何一間證券行(無論大小)執唔執笠ma。 :bbs01:

最後還原基本步: 有信心米用,冇信心米唔好用。 :bbs01:
頭像
mr-dean

文章冷血人 » 週三 7月 23日, 2008年 11:36 pm

我幾日前開左戶口,user interface 較簡單,報價弱,不過落盤冇點lag 要讚。
不過input order 唔洗入數字,唔易落錯order , 0岩我呢類唔小心人士

對於我呢類雞仔注炒輪幾好,連其地洗費輪1單交易($5000)約 $7,正股約($10000)$20,多謝推介 :mrgreen:
上集劇本是

美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>

狂買實物保值。

下集劇本是?? !
頭像
冷血人

文章天行者 » 週四 7月 24日, 2008年 12:36 am

冷血人 寫:我幾日前開左戶口,user interface 較簡單,報價弱,不過落盤冇點lag 要讚。
不過input order 唔洗入數字,唔易落錯order , 0岩我呢類唔小心人士

對於我呢類雞仔注炒輪幾好,連其地洗費輪1單交易($5000)約 $7,正股約($10000)$20,多謝推介 :mrgreen:

好平喎...邊度有分行? :P
頭像
天行者

文章冷血人 » 週四 7月 24日, 2008年 12:44 am

天行者 寫:
冷血人 寫:我幾日前開左戶口,user interface 較簡單,報價弱,不過落盤冇點lag 要讚。

對於我呢類雞仔注炒輪幾好,連其地洗費輪1單交易($5000)約 $7,正股約($10000)$20,多謝推介
恒指法巴八零八C 買 0.032 200,000 6,400.00 6,408.08
:mrgreen:

好平喎...邊度有分行? :P

好似冇分行,得中環一間。我係九龍工作新界住,所以用網上開戶,填完料有人call 你 confirm ,寄 ID copy and 住址 proof , 加一張劃線 check ,全程約一星期,開戶後可以用pps 入數。
上集劇本是

美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>資金外流=>美元下跌=>
美國唔掂=>美國減息=>美國唔掂=>美國減息=>資金外流=>美元下跌=>

狂買實物保值。

下集劇本是?? !
頭像
冷血人

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客