可能係最平的佣金收費 - i-access

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

可能係最平的佣金收費 - i-access

文章Dr.Hunter » 週日 5月 11日, 2008年 10:57 pm

每單五蚊乍!不論一萬典一千萬都係五蚊? :shock:
有冇人用過?穩唔穩陣?

http://www.i-access.com/fee/fee_t.html

hunter

:bbs18:
“天下熙熙,皆為利來;天下攘攘,皆為利往” - 司馬遷《史記‧貨殖列傳》
本人所有所講所述一定係錯或不真實,只是夢寐囈語,並非推薦,不可相信。絕不要當真! 否則就是白痴!! 連參考都不可以用。更不構成要約、招攬或邀請、誘使、任何不論種類或形式之申述或訂立任何建議及推薦,讀者務請運用個人獨立思考能力自行作出投資決定。如因相關言論招致損失,概與本作者無涉。
頭像
Dr.Hunter

文章se7en » 週日 5月 11日, 2008年 11:03 pm

IPO代申請 收10蚊 :bbs04:
本人留言純粹個人意見, 並非任何投資建議。
頭像
se7en

文章比錢 » 週日 5月 11日, 2008年 11:34 pm

一張單收得果$5, 佢賺乜? 係真唔係?! 講笑咋呱!
潛水中......
頭像
比錢

文章forrest » 週日 5月 11日, 2008年 11:42 pm

interactive broker 都只係18蚊,而且有外國stock或future trade,具國際背景,會唔會好d?

forrest正諗緊係li兩間,是但一間開多個戶口…
forrest

Re:

文章hotspot » 週一 5月 12日, 2008年 2:06 pm

比錢 寫:一張單收得果$5, 佢賺乜? 係真唔係?! 講笑咋呱!

我諗一般custodian quote D 大大大交易商都唔止收佢一單五雞啦! :shock:
喎唔豬呀,喎講既全部都係亂古

估錯左唔巧插得貢應 :inv168_01:
我 Hotspot 係 Blogspot 開咗個「薄 lock」,多謝豬持 :mrgreen:
http://hotspotttt.blogspot.com/
頭像
hotspot

Re: 可能係最平的佣金收費 - i-access

文章聰明仔 » 週一 5月 12日, 2008年 2:53 pm

平到有D驚, 呢行D蠱惑招多到數唔晒, 要賺錢好容易, 而家D外資大行都唔係靠佣金
頭像
聰明仔

文章Blueberry » 週一 5月 12日, 2008年 4:58 pm

聰明仔 寫:平到有D驚, 呢行D蠱惑招多到數唔晒, 要賺錢好容易, 而家D外資大行都唔係靠佣金

So how they make money?
人無千日好,
花無百日紅!
頭像
Blueberry

文章五蟹集團 » 週一 5月 12日, 2008年 5:28 pm

好似甘泉 ...... :wink:
圖檔<你的存在。有人或許會感嘆光陰短少>
頭像
五蟹集團

文章Dr.Hunter » 週一 5月 12日, 2008年 10:55 pm

聰明仔 寫:平到有D驚, 呢行D蠱惑招多到數唔晒, 要賺錢好容易, 而家D外資大行都唔係靠佣金

真係有的平到你唔敢相信。不過摞唔返應有得賠瓜?(最高好似15萬)

http://www.hkicc.org.hk

hunter

:bbs35:
“天下熙熙,皆為利來;天下攘攘,皆為利往” - 司馬遷《史記‧貨殖列傳》
本人所有所講所述一定係錯或不真實,只是夢寐囈語,並非推薦,不可相信。絕不要當真! 否則就是白痴!! 連參考都不可以用。更不構成要約、招攬或邀請、誘使、任何不論種類或形式之申述或訂立任何建議及推薦,讀者務請運用個人獨立思考能力自行作出投資決定。如因相關言論招致損失,概與本作者無涉。
頭像
Dr.Hunter

文章聰明仔 » 週一 5月 12日, 2008年 11:35 pm

Dr.Hunter 寫:

真係有的平到你唔敢相信。不過摞唔返應有得賠瓜?(最高好似15萬)

hunter

太平我反而唔敢用, 就算唔係出蠱惑, 太多人用都擔心會拖慢個系統
頭像
聰明仔

文章cy8 » 週二 5月 13日, 2008年 4:08 pm

有無人知呢間公司咩背景同歷史呀

如果真係sure 有十五萬賠咪最多係佢度玩十五萬係咪無風險先??

最怕間野只係欺詐網站, 有入無出
頭像
cy8

文章比錢 » 週二 5月 13日, 2008年 4:56 pm

Dr.Hunter 寫:

hunter

好似話你個係cash account唔做margin先有得保障至喎
潛水中......
頭像
比錢

文章WayFinder » 週二 5月 13日, 2008年 5:17 pm

Yes, only protection for Cash account only.
Only idiots from the HKMA believe this is a good enough protection.

I think the US market insurance cover close to 100% of holding, not sure.
I am neither a bear nor a bull,
I sit on the fence and watch the market flow,
Acts when the market tells me so,
And hope in time my profit grows.
WayFinder

文章Dr.Hunter » 週二 5月 13日, 2008年 10:34 pm

cy8 寫:有無人知呢間公司咩背景同歷史呀

如果真係sure 有十五萬賠咪最多係佢度玩十五萬係咪無風險先??

最怕間野只係欺詐網站, 有入無出

0690/1 0697/9 一通投資者有限公司 [1818]
一通投資者有限公司
香港皇后大道中100號20樓2001室
電話號碼 : 2890-8019
傳真號碼 : 2850-5786 (BSS/OTEP)

http://www.hkex.com.hk/expartlst/sehk/mem4999_c.htm

0690/1 0697/9 I-Access Investors Ltd. [1818]

I-Access Investors Ltd.

Unit 2001, 20/F

100 Queen's Road Central, Hong Kong

Tel : 2890-8019

Fax : 2850-5786 (BSS/OTEP)

http://www.hkex.com.hk/expartlst/sehk/mem4999.htm

hunter

最後由 Dr.Hunter 於 週二 5月 13日, 2008年 10:41 pm 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
Dr.Hunter

文章聰明仔 » 週二 5月 13日, 2008年 10:37 pm

WayFinder 寫:Yes, only protection for Cash account only.
Only idiots from the HKMA believe this is a good enough protection.

I think the US market insurance cover close to 100% of holding, not sure.

我覺得應該摺左證監會, 慳番D錢做賠償基金, 更加保障到投資者
頭像
聰明仔

下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客