79世紀建業

投資討論200X

版主: rookie, petergabio, myth, 為食仔

Re: 79世紀建業

文章hw » 週三 11月 19日, 2008年 10:02 am

用3136萬買左個1萬呎既澳門寫字樓 :inv168_09:

4 個單位當中3個一年收緊100萬租 (3.2% return)

有舊錢求其買d野頂住個殼?
頭像
hw

文章swell » 週三 11月 19日, 2008年 10:36 am

hw 寫:用3136萬買左個1萬呎既澳門寫字樓 :inv168_09:

4 個單位當中3個一年收緊100萬租 (3.2% return)

有舊錢求其買d野頂住個殼?

世紀建業<00079.HK>宣布,斥3136.6萬元,向澳門置地物業管理,收購一批物業,包括於澳門友誼大馬路第519-597號、上海街第38-78-B號、宋玉生廣場第565-605-C號、澳門置地廣場P12-07、P12-08、P12-09及P12-10,樓面總面積約為10,118平方呎,包括以「澳門置地廣場」命名之大樓內四個辦公室單位。(ad/a)

阿思達克財經新聞組
電話: 852 2127 6342
傳真: 852 2186 8286
電郵: newsroom@aastocks.com
本人撰文目的僅供參考和交流之用,並不構成邀請、宣傳、誘使、建議或推薦買賣文中所述的任何證券!
頭像
swell

文章Vickers » 週三 11月 19日, 2008年 6:13 pm

可能同啲老友買㗎哩
頭像
Vickers

文章天行者 » 週四 11月 20日, 2008年 8:35 pm

成日都冇成交...好在唔等錢洗.
頭像
天行者

文章天行者 » 週一 11月 24日, 2008年 10:18 pm

viewtopic.php?f=21&t=49386

原來背景咁複雜. :discuz16:
頭像
天行者

文章天行者 » 週六 9月 12日, 2009年 6:28 pm

仲有冇人渣住? 今日禮拜六中午12點半出中期業績咁怪雞既?
頭像
天行者

文章天行者 » 週三 9月 16日, 2009年 8:42 pm

《公司業績》世紀建業<00079.HK>中期轉虧531萬

世紀建業<00079.HK>公布,6月底止上半年業績,錄得虧損531.3萬元,盈轉虧,每股虧損1.79仙,不派中期息。去年同期純利1.3億元。

期內收益1016.7萬元,降23.5%。

今日有人買入1.6m股@$0.435...邊個咁傻買咁多呢?
頭像
天行者

文章天行者 » 週四 9月 17日, 2009年 8:52 pm

今日收$0.445 :shock:
頭像
天行者

文章swell » 週二 10月 27日, 2009年 1:31 pm

剛剛個經紀打比我話呢隻野同班大陸佬傾緊賣殼,我即刻DKLM,我早排沽貨果陣佢又唔講,呢家沽晒換晒碼至話賣,你LM唔係咁玩我瓦,之前0.29沽完隻274又賣盤,跟手打到上$0.375,上個禮拜止蝕隻500,即日就停排話非常重大交易,有冇咁L橋呀!

DBLLM! :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12:
本人撰文目的僅供參考和交流之用,並不構成邀請、宣傳、誘使、建議或推薦買賣文中所述的任何證券!
頭像
swell

文章天使多情 » 週二 10月 27日, 2009年 2:21 pm

swell 寫:剛剛個經紀打比我話呢隻野同班大陸佬傾緊賣殼,我即刻DKLM,我早排沽貨果陣佢又唔講,呢家沽晒換晒碼至話賣,你LM唔係咁玩我瓦,之前0.29沽完隻274又賣盤,跟手打到上$0.375,上個禮拜止蝕隻500,即日就停排話非常重大交易,有冇咁L橋呀!

DBLLM! :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12: :bbs12:

去拜個神轉轉運 :inv168_35: 我今次唔夠時間都要係香港補拜多次 :bbs19:
夢醒時份
頭像
天使多情

文章李韾香 » 週二 10月 27日, 2009年 2:40 pm

天使多情 寫:
swell 寫:剛剛個經紀打比我話呢隻野同班大陸佬傾緊賣殼,我即刻DKLM,我早排沽貨果陣佢又唔講,呢家沽晒換晒碼至話賣,你LM唔係咁玩我瓦,之前0.29沽完隻274又賣盤,跟手打到上$0.375,上個禮拜止蝕隻500,即日就停排話非常重大交易,有冇咁L橋呀!

去拜個神轉轉運 :inv168_35: 我今次唔夠時間都要係香港補拜多次 :bbs19:

你去開邊拜神 :bbs33:
本人以提倡人類德智仁愛、互助合作,倡導琴棋書畫,提昇生活品味,擁抱高尚情懆,避免進修增值為主; 因此留言難免對人冷嘲熱諷、鹹濕揩油、市儈勢利、一擔沙糖一擔屎以及相當肉麻,各位如不喜歡更應多看,至於投資貼士,全是道聽塗說,不盡不實,自己亦難以置信,正所謂「楊意不逢,撫凌雲而自惜;鍾期既遇,奏流水以何慚?」閣下如感不安,僅此致歉。
頭像
李韾香

文章天行者 » 週二 10月 27日, 2009年 8:37 pm

今日暴跌喎...有冇入返?
頭像
天行者

文章swell » 週二 10月 27日, 2009年 10:31 pm

今日下午有野做,冇買到,呢隻不能大注買,一大注買就上大注沽就落,我都未決定買唔買番多少少。
頭像
swell

文章羊太 » 週三 10月 28日, 2009年 4:39 am

swell 寫:今日下午有野做,冇買到,呢隻不能大注買,一大注買就上大注沽就落,我都未決定買唔買番多少少。

呢隻仲有D塵年蟹貨係倉啊... :mrgreen:
埋嚟睇埋嚟揀喇喂, 港股蟹貨大平賣. 保證靚蟹, 一買即蟹.
頭像
羊太

文章人之初 » 週三 10月 28日, 2009年 8:40 am

羊太 寫:
swell 寫:今日下午有野做,冇買到,呢隻不能大注買,一大注買就上大注沽就落,我都未決定買唔買番多少少。

呢隻仲有D塵年蟹貨係倉啊... :mrgreen:

:bbs48: :discuz03:
有隻雀仔啦啦啦~~~

"本人常在168狗呃,純屬個人意見,祗作參考之用,不構成任何買賣邀請。 本人會隨時買賣上述分析的相關資產。粉腸們買賣需自行判斷,若因此引致任何損失,本人概不負責。"

垃圾股自殘戰記:入858>60000 @ 0.156 *7/7/2017;入37>30000 @ 0.45*1/8/2017;入646>112000 @ 0.15 ; *7/11/2017;入359>44000 @ 0.345 *9/11/2017

+6,736
頭像
人之初

上一頁下一頁

回到 200X

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 5 位訪客